Tot el que necessites per anar al teatre

El perro del hortelano

El perro del hortelano

La Compañía Nacional de Teatro Clásico porta al Teatre Nacional de Catalunya aquest clàssic de Lope de Vega. 

SINOPSI

Helena Pimenta dirigeix aquesta comèdia escrita entre 1613 i 1618, en plena maduresa creativa de Lope de Vega, que retrata els vaivens amorosos de la comtessa Diana i el seu secretari Teodoro, una relació prohibida per la rigidesa de les jerarquies socials.

Aquest conflicte entre el desig de llibertat i els lligams imposats pel destí només es resoldrà quan la força de l’enginy contribueixi a fer triomfar l’amor, entès per Lope de Vega com el gran anivellador universal que permet enderrocar les barreres socials aparentment més fermes.

 

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Ahir al TNC vam estar veient la versió que Álvaro Tato ha fet d’aquesta obra de Lope de Vega que dirigeix ​​amb gran encert Helena Pimenta. Amb un ritme accelerat, en alguns moments massa, l’acció ens situa en un palauet a Nàpols on Diana lluita per mantenir el poder i estatus que ostenta sense renunciar a la seva necessitat d’estimar, un tema escrit fa 400 anys i molt vigent en els nostres dies . Amor, embolics i gelosia amb girs constants que condueixen a situacions molt divertides. Una posada en escena i escenografia sòbria però molt eficient de la qual destacaria la perfecta il·luminació, genial les ombres projectades a la paret. Un variat i magnífic vestuari i caracterització i un acurat fons musical al piano d’Olesya Tutova amb peces de Shubert, Bach, Piazzola entre d’altres, l´ arrodoneixen. Pel que fa a la interpretació, Tato ha mantingut la màxima fidelitat del text aconseguint que els versos siguin entenedors per a l’espectador i els catorze actors de la CNTC amb una perfecta dicció, diuen i matisen amb nota alta. Sense arribar a memorable és una bona opció per gaudir de teatre clàssic i de tant en quant ve de gust.

  07/01/2018
 • Un clásico imperdible.

  18/12/2017
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  He disfrutado de lo lindo con El Perro del Hortelano! Que gran comedia, que bien me lo he pasado y como me reído!
  Ahora entiendo que el teatro clásico siga haciéndose aunque pasen años y años.
  Felicidades a todos los actores porque están en estado de gracia, el vestuario es mega bonito, la escenografía aunque simple es mega eficiente y… nada más!
  Que necesita ver una obra como esta de una vez! Jajajaja

  17/12/2017
Articles relacionats
La nova temporada del Poliorama recuperarà el musical ‘Forever Young’

La nova temporada del Poliorama recuperarà el musical ‘Forever Young’

23 juliol 2021

El Teatre Poliorama ha presentat una vintena nous espectacles que es podran veure a partir del setembre en aquest teatre de La Rambla. Teatre de text, musicals, òpera, comèdia o […]