Tot el que necessites per anar al teatre

El laberinto mágico

El laberinto mágico

Ernesto Caballero porta a escena l’univers narratiu de Max Aub, composat per sis noveles que va escriure durant la Guerra Civil espanyola. 

Sinopsi

Si hi ha algú que mereix ser considerat espanyol, aquest és Max Aub. Va ser espanyol per voluntat pròpia, per una decisió constant mantinguda en les circumstàncies més adverses. Nascut a París en 1903, de pare alemany i mare francesa, Max Aub arriba a Espanya el 1914 i surt d’ella el 1939 per a un exili que duraria la resta de la seva vida. Va viatjar a Espanya en dues ocasions en els anys seixanta, però mai va tornar a viure en la que considerava la seva pàtria. Però, com ell afirmava, «s’és d’on s’ha fet el Batxillerat».

Tota l’experiència viscuda per Max Aub en els anys centrals de la seva vida, els de la Guerra Civil espanyola, els va traslladar a l’immens corpus narratiu que va anomenar El laberinto mágico. El composen sis novel·les, Campo cerrado, Campo de sangre, Campo abierto,Campo del moro, Campo francés i Campo de los almendros i un gran nombre de contes. El conjunt, que sobrepassa la mera crònica històrica per convertir-se en un emocionant document sobre la condició humana, és un dels cicles narratius més importants del segle XX i sens dubte el millor dels dedicats a la Guerra Civil.

Espectacle guardonat amb els premis a Millor Espectacle, Millor Actor Protagonista (Paco Ochoa), Millor Actor Secundari (Alfonso Torregrosa) i Millor Actor Revelació (Borja Lluna) en l’última edició dels Academy Awards de The Central Academy of Drama de Xina.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  El Centro Dramático Nacional nos trae al Romea historias de la Guerra Civil! Historias de todo tipo, diferentes, pero con el nexo común de la guerra y de cómo la vivieron y murieron.
  Me ha encantado la fuerza con que los actores han afrontado el montaje, la maravillosa iluminación, la escenografía tan bien montada en un momento por ellos mismos.
  Vamos… que me ha encantado! He salido del teatro emocionado y doy gracias que de vez en cuando traigan obras de fuera para poder disfrutarlas!
  Empiezo bien la temporada en el Romea

  28/10/2017