Tot el que necessites per anar al teatre

Dei Furbi: Trilogia Mozart

Dei Furbi: Trilogia Mozart

La companyia Dei Furbi, guanyadora del Premi Max 2014 a la millor obra musical per La flauta màgica, estrena nou espectacle a La Seca Espai Brossa. Es tracta d’una interpretació molt lliure de la trilogia més famosa en la història del gènere operístic: Les noces de Fígaro, Don Giovanni i Così fan tutte.

Sota la direcció de Gemma Beltran, la companyia continua la recerca d’un llenguatge escènic poètic, líric i visual, sempre salpebrat amb bones dosis d’humor, i amb una combinació de teatre i música a partir de la síntesi de les tres òperes que van crear conjuntament Mozart i Da Ponte.

Aquesta coneguda trilogia va ser produïda poc abans de la revolució francesa amb un mateix propòsit: fer una critica a la particular deshumanització que provoca l’ús i abús dels privilegis de l’aristocràcia. Al voltant de la narració d’aquesta atrevida proposta, giren uns personatges que s’agiten entre els extrems de la tragèdia i la comèdia. Des de una mirada lúdica i darrera una aparença bufa, travessen la trilogia representant l’atzarosa fragilitat de la condició humana.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  Una altra més que valenta i interessant proposta de Dei Furbi de tractar l’òpera d’una manera diferent: a capella, poètica, divertida, accessible… En aquesta ocasió uneixen tres òperes de Mozart en poc més d’una hora, amb l’ajuda d’un “miriñaque” multifuncional que atorga un aire oníric i fantasiós al muntatge. La part més rodona és la més desenvolupada i on més entra en joc la part d’actuació dels intèrprets: “Les noces de Fígaro” bé hagués pogut ser un espectacle per si mateix, ple de ritme i complicitats amb el públic.
  Destaquen les bones interpretacions, especialment les de Queralt Albinyana i Anna Herebia.
  Ara, em va agradar força més “La flauta màgica”, el muntatge previ, potser al ser una única història.

  10/01/2016
 • Pere Costal
  Pere Costal

  Doblement agraïts: pel sorteig de Teatre Barcelona i per la qualitat i rigor de l’obra. Sense que Trilogia Mozart estés previament en les nostres previsions, ha esdevingut per nosaltres una sorpresa molt interessant i entranyable, que l’hem gaudit i assumit com del tot recomanable.
  Molt agraïts per tot i fins aviat!

  19/12/2015
 • Josep Via Santacana

  Una vegada mes la companyia Dei Furbi, demostran ser uns experts amb algo tan dificil com al cant a capella,i fer-ho en forma de espectacle al sevei amb aquest cas de 3 operes de Mozart, enllaçades a conveniencia, i amb un domini de les veus i saber estar al escenari ple de enginy.Si li afegim un montatge imaginatiu amb un element esencial dificil de anomenar en forma de carpa o vestit,dona igual, pro de una utilitat i joc escenic extraordinari, ens trobem devant de una obra que no et deixa indiferent. El nivell de interes pot radicar amb el gust personal de cada un, amb la facilitat de encaixar mes o menys, sense musica aquestes adaptacions, tenin present que les histories explicades com hem sol pasar a la opera, s allunyen molt del meu interes i no son motiu de prestar masa atençio al espectacle, si la feina ben feta i dots per el cant de la Cia.amb un montatge delicat i vigoros al mateix temps.

  15/12/2014
Articles relacionats
“Les històries no es queden al teatre, pots imaginar més enllà”

“Les històries no es queden al teatre, pots imaginar més enllà”

23 desembre 2014

La primera Lliga de Teatre organitzada per Sixto Paz ha arribat al seu final, i hem parlat amb una guanyadora, la nostra col·laboradora Gema Moraleda, per a conèixer l’experiència de […]

Energia Furbi a la Trilogia Mozart

10 desembre 2014

La companyia Dei Furbi, guanyadora del Premi Max 2014 a la millor obra musical per La flauta màgica, estrena nou espectacle a La Seca. Trilogia Mozart – Così Fan Dei […]