Cia Dei Furbi: La Flauta Màgica

Cia Dei Furbi: La Flauta Màgica

Guanyadora del Premi Max 2014 al millor espectacle musical. Es tracta d’una adaptació lliure de l’òpera de Mozart La Flauta Màgica que fa la Companyia Dei Furbi, sota el subtítol Variacions Dei Furbi. Una versió de teatre i música a cappella. És a dir, només veus. La part instrumental passa també a través de les veus i els cants dels intèrprets en unes polifonies adaptades i originals per a aquesta proposta.

SINOPSI

La flauta màgica és una gran ficció simbòlica que culmina en un himne de fraternitat universal.

Mozart ens expressa de forma neta i precisa que és gràcies al poder de la música (de l’art) que els personatges podran travessar alegres la fosca nit de la por

Aquesta idea, amb la que la Companyia Dei Furbi sintetitza l’obra Mozart i que escull com a fil conductor, fa que l’especulació absolutista entre el Bé i el Mal no podem observar-la més que des del seu pla simbòlic i com a teló de fons, per entendre el comportament dels nostres autèntics protagonistes que darrere de “la recerca de llum” esdevenen contemporanis i nostres.

Tanmateix, Dei Furbi ha salpebrat el conjunt amb una gran dosi d’humor que fa que aquest muntatge de qualitat sigui altament recomanable per als grans amants de la broma i la diversió.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Roger Vicens Pardal

    “La flauta màgica” de la companyia Dei Furbi m’ha sorprès gratament. Destaca per la senzillesa en l’atrezzo, per l’acurada posada en escena i pel coratge per dur a terme tota la música “a capella”. Els actors ens condueixen a l’univers mozartià amb un espectacle ple de comicitat i bon humor. Absolutament recomanable.

    16/07/2013
Articles relacionats

Dia Internacional de la Commedia dell’Arte

25 febrer 2014

La Comèdia de l’art (Commèdia dell’Arte) és un gènere teatral nascut al cincueccento italià, molt popular al sud d’Europa fins a començaments del segle XIX. Característic per les màscares i […]