Tot el que necessites per anar al teatre

Confidències a Al·là

Confidències a Al·là

Dues intèrprets per explicar-nos una història crua, sincera i plena d’humor a traves de la música, el moviment, l’emoció i la paraula. L’obra de Saphia Azzeddine ens planteja un repte: Com arribar a ser lliure quan estàs destinat a la submissió?

Un testimoni implacable de l’opressió. Un crit de revolta. Però també, més enllà de la desesperació i la misèria, l’aclaparadora oració d’una dona que es manté dempeus davant Déu i davant els homes. Una mirada lliure, vital i irònica de les veritats imposades, siguin veritats religioses, polítiques o culturals.

SINOPSI

Jbara viu a les muntanyes d’un país del Magreb, amb els seus pares, cinc germans i germanes i les seves ovelles. Reduïda al rang de criada per un pare ignorant i brutal, a vegades es prostitueix per alguns dolços i un iogurt de magrana. És bonica, però no ho sap. En un poble on les dones, literalment, no són res, encara no ha après que la seva bellesa és poder. Fins al dia en que una maleta cau d’un cotxe d’uns turistes americans i li revela un altre món. El camí que emprendrà serà radicalment diferent.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Una lliço de bon teatre, dues actrius genials cal retenir el seus noms Mireia Trias i Judith Farres al servei de un text que es al mateix temps un cant a la llibertat, una historia de rebelia i de opresio i sobretot de inconformisme. Quasi un monoleg a dos amb una posada en escena impecable, si afegim la proximitat a les actrius per l intimisme que la sala proporciona, per mi ja amb aquets moments sense posibilitat de error,una de les millos obres de la temporada.Afegir la felicitaçio als responsables de la sala per la bona idea de programar aquesta obra

  04/06/2015
 • L’obra en general m’ha semblat magnífica. El text d’una cruesa brutal i per desgràcia real, que solament s’atenua amb unes cançons que interpreta Judith Farres. Les dues actrius fan un treball magistral. I la posada en escena minimalista que fa que connectis des del minut un. Cal veure-la

  30/05/2015
 • Llorenç Prats Canals

  Dues dones -tres- amb una creativitat i una professionalitat que no pel fet de veure-la repetida als nostres escenaris em deixa de sorprendre -gràcies a tots els déus-. Un text cru i directe -d’una altra dona-, que per moments es podria fer reiteratiu o pesat, però no, el talent de la directora i de les dues actrius -quina versatilitat!- fa que desitgis que no s’acabi: “que ens escenifiquin una paràbola, ni que sigui!”.

  Mentre tot un estol d’actrius i actors -no tants- joves, van escampant teatre del bo i millor per diminuts locals de Barcelona, i en alguns casos, com aquest, amb un atreviment i una valentia davant dels quals em descobreixo, em pregunto: i aquestes noies que han deixat la pell a l’escenari -és un dir, l’escenari- del minúscul local de l’Atrium, què han guanyat avui? 150 euros per cap?… I mentrestant l’Ajuntament va llençant els diners a mans plenes per fer museus estúpids, la Generalitat projecte obres faraòniques i el senyor Montoro va fent caixa.

  Aquest país no es farà amb tot això, sinó amb l’excel·lència de la sava nova que vessa per tot arreu i planta cara, descaradament, comme il faut!

  23/05/2015
 • Fantàstica la comunió entre totes dues actrius, la posada en escena, la interpretació i la part sonora. Una història dura molt ben explicada, plena d’ironia que t’enganxa des del minut 1. Gràcies noies!

  14/05/2015
 • san

  Original y muy bien interpretada,de lo mejorcito que hay ahora.

  29/10/2014
 • Cèlia Arnau Gili

  “Confidències a Aŀlà” és una obra que val la pena veure.‎
  Les dues actrius, magnífiques, són capaces de transmetre ‎el màxim amb la mínima escenografia. Ajudades per cançons i sons que marquen molts moments d’aquesta historia dura, a vegades cruel, però que no deixa de banda l’humor‎ i l’esperança.

  17/10/2014
Articles relacionats
La Sala Atrium i la Sala Hiroshima aposten per les noves autories internacionals

La Sala Atrium i la Sala Hiroshima aposten per les noves autories internacionals

16 setembre 2015

Les propostes internacionals destaquen en la programació que han presentat per aquest curs teatral la Sala Atrium i la Sala Hiroshima, dos espais que van néixer ja amb la intenció, […]

L’Àtrium obre amb un text vital i ple de mala llet

8 octubre 2014

Confidències a Al.là inaugura la programació de la Sala Atrium, que presenta una temporada amb especial importància dels equips i les companyies. “A l’Àtrium acabem programant equips, no obres, perquè […]