Clean City
Comèdia, Drama

Clean City

Anestis Azas i Prodromos Tsinikoris presenten un muntatge dur i divertit que tracta la situació de la Grècia actual a partir de les històries de cinc dones que la netegen.

Potser no ho heu pensat mai, però la paraula neteja té, des dels temps del nazisme, una connotació sinistra. Les neteges ètniques, les operacions policials destinades a “netejar” una zona de delinqüents… Aquestes expressions prenen una nova dimensió amb la crisi que afecta Grècia i que ha propiciat l’aparició d’una gran pressió contra la comunitat immigrant. Aquesta comunitat que alguns voldrien “netejar”, i en concret les dones immigrants, s’ha fet càrrec de netejar Grècia, aquest cop en el sentit més literal. I, ara, són elles les que pugen a l’escenari per explicar les seves històries i oferir-nos la visió que tenen del país que les ha acollit. Una dona filipina, una soprano de Moldàvia, una albanesa, una sud-africana casada amb un grec i una dona búlgara ens conviden a compartir les seves experiències i ens mostren els canvis radicals que ha experimentat el món del treball a Grècia en els últims anys. Sí, potser el missatge de fons no és amable, però es transmet a cop d’enginy i bon humor, aconseguint fer divertides les situacions més dures.

Anestis Azas i Prodromos Tsinikoris són autors de peces com ara Telemachus ‐ Should I Stay or Should I Go?, on posaven en contacte les joves generacions gregues amb la vella generació d’immigrants que van anar a treballar a Alemanya. Des del 2015 són directors artístics de l’Escena Experimental (-1) del Teatre Nacional d’Atenes.

Durada:
Idioma:
Grec (sobretitolació en català)
Fotos i vídeos
Opinions de l'espectacle
Recomanacions Teatre Barcelona
Espectadors/es
 • Alba Cuenca SánchezAlba Cuenca Sánchez
  Teatre Barcelona
 • Carles Armengol GiliCarles Armengol Gili
  Teatre Barcelona
 • Miquel Gascon BazMiquel Gascon Baz
  Teatre Barcelona
 • Mercè RubiàMercè Rubià
  Teatre Barcelona
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi
 • Josep OS
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
Articles relacionats