Tot el que necessites per anar al teatre

Claudia

Segur que encara recordeu Nadia (Grec 2014), la història d’una jove afganesa explicada per ella mateixa en format de documental escènic. La signava La Conquesta del Pol Sud, una companyia que ara torna a combinar el llenguatge teatral i la investigació periodística. Així sorgeix aquesta nova peça basada en la història de la Claudia Victoria Poblete Hlaczik, una enginyera de sistemes, aficionada a la ciència ficció, que viu a Buenos Aires i que, amb vint-i-dos anys, va descobrir que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns pares que, de fet, no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d’inflexió a l’Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars.

L’experiència vital de la Claudia arriba a escena en forma d’un relat fragmentari —conduït per ella mateixa— que interactua amb imatges documentals i material procedent de la investigació de la companyia al nord de l’Argentina. Partint d’una experiència narrada per la mateixa protagonista dels fets, La Conquesta del Pol Sud explora les relacions entre individualitat i col·lectivitat amb un llenguatge a cavall del documental, la poesia visual i el teatre. Claudia ens interpel·la directament sobre conceptes com revolució, memòria i educació.

Video

Fotos

ClaudiaClaudiaClaudiaClaudiaClaudia

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  La Conquesta del Pol Sud no es limiten a muntar una dramatúrgia de suport al testimoni real i present de Claudia sino que fan que l’experiència vital de la Claudia arribi a escena en forma d’un relat fragmentari conduït per ella mateixa fent-la interactuà amb imatges documentals i material procedent de la propia investigació de la companyia. Contextualitzen el relat veraç amb la informació col·lectiva suficient per situar la història personal de la Claudia en la magnitud tràgica de la Història. Molt recomenable. Podeu llegir més en el meu blog amateur fet com hobby http://www.gaudintdelteatre.cat

  25/11/2017

 • 12345

  cesar s

  Cuando descubres que tus padres son tus apropiadores…..muy buena,emotiva y amena.

  29/07/2016