Tot el que necessites per anar al teatre

Cia. Pelmànec: L'avar

Versió de l’obra de Molière en la que se substitueix l’or, com a riquesa que el protagonista ansia i acumula, per l’aigua. Els personatges són aixetes, cantis, tubs, ampolles, i el text, una actualització divertida, punyent i àcida que ens remeteix aleshores a una actualitat cada vegada més preocupant en quan a la gestió i protecció dels recursos hídrics del nostre planeta.

Creada l’any 2000 a partir d’una idea original de Jordi Bertran, ha voltat de la mà de la Cia. Jordi Bertran i, a partir de 2002, de Tàbola Rassa, per més de 25 països i ha guanyat una llarga llista de premis arreu.

SINOPSI

L’avarícia defineix Harpagon. Usurer i especulador, sense amics, ningú no estima aquest vell. El seu desig per Marina, una joveneta encisadora, amb qui es vol casar malgrat la seva pobresa, el farà encara més menyspreable i patètic davant la seva família. Sobretot quan descobreix que la seva pretesa està ja compromesa amb el seu fill Cleant. Però tot passa a un segon terme quan el vell se n’adona que algú li ha robat la seva caixa amb tots els seus diners. I el principal sospitós és Valeri, un jove criat que ha entrat al seu servei per festejar secretament Elisa, la jove filla del vell avar, a la que vol casar amb un noble ric per aconseguir una bona dot.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Som una classe de Primària de 4t, 5è i 6è de l’escola Montessori-Palau de Girona. Trobem molt original la idea de fer servir diferents tipus d’aixetes per representar els personatges principals de l’obra de Molière. Cada curs anem una vegada al teatre fora l’escola, creiem que aquest any hem encertat de ple.
    Recomanem a tothom aquesta obra.

    11/02/2016