Tot el que necessites per anar al teatre

Ben Hur

Ideada i dirigida per Yllana, i escrita per Nancho Novo, Ben-Hur és una nova i original mirada sobre el mític personatge, des de la perspectiva de l’humor. Amb un ritme trepidant i un enginy visual que ells han definit com: TEATROMASCOPE, una proposta que permet un joc constant entre el llenguatge cinematogràfic i el teatral, i que acosta tan èpica com història a l’espectador d’avui sense perdre un àpex de la seva grandiositat. Un autèntic espectacle en 3D sense necessitat d’usar ulleres.

L’obra està plena d’enginyosos gags, mordaços i absurds diàlegs i una curiosa reflexió sobre la veritat, l’amor i la lluita de gènere. Quatre actors i dues actrius donen vida a multitud de personatges per tornar a mostrar-nos, aquesta vegada sense preàmbuls, el que ningú es va atrevir a explicar sobre Ben-Hur… “Els nadals mai més seran iguals”.

Sinopsi

Ben-Hur és la posada en escena de la novel·la creada per Lewis Wallace.

En un teatre romà, una companyia del segle I anuncia que representarà “La Veritable i Mai explicada història de Ben-Hur”.

Fidels al contingut de la novel·la, l’obra viatja per tots els llocs comuns de l’imaginari col·lectiu: el començament amb els Mags d’Orient seguint un estel que els guiarà al Portal de Betlem, la teula que cau ferint al prefecte romà i les conseqüències que arrossegaran a Ben-Hur a una fabulosa aventura. L’aparició de Crist, que paralitza amb la seva mirada fins a els legionaris romans, la memorable batalla naval, la carrera de quadrigues… i, sobretot, la acèrrima rivalitat entre Judá Ben-Hur i el seu amic de l’ànima Messala. Una rivalitat que els portarà a competir fins a la mort.

O potser no!!!

Perquè en aquesta història les coses no són el que semblen.

Millor dit, en aquesta història les coses sí són el que semblen…

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Carmen Diaz Rodriguez

    Fuimos a ver al teatro ben hur nos lo pasamos muy bien ,una obra muy divertida y participativa ,los actores geniales ,bravo por una tarde estupenda ,felicidades

    03/03/2019
  • Josep Oliva Sasé

    Ahir vaig estar al Auditori de Sant Cugat veient l’estrena d’aquest espectacle a Catalunya que es va presentar aquest any durant cinc dies al Festival de Mèrida. Una versió de Nancho Novo de la pel·lícula de Lewis Wallace ideada per Yllana i amb direcció artística de David Ottone. Vull començar dient que sóc un fidel seguidor d’Yllana dels que he vist moltes de les seves produccions, Monthy Python, 666, Brokers i moltes altres i que encara que potser no arribi a superar a alguna de les anteriors, una altra vegada m’han sorprès i molt gratament per cert. 105 minuts que passen volant veient aquesta esbojarrada versió de la mítica pel·lícula i aquí si que podem dir que res és el que sembla. No explicaré molt perquè poc es pot explicar, s’ha de veure. Només diré que Ben-Hur i Masala són gais, la seva mare i germana feministes i que les situacions, gags i la complicitat amb el públic són de traca. Una posada en escena espectacular amb una pantalla de 18 metres “Teatroma-scope¨ on els sis actors i que cada un d’ells fa diferents personatges, interactuen de forma mil·limètricament sincronitzada amb les imatges que van apareixent. Sens dubte la més espectacular i molt aconseguida és la carrera de quadrigues que em va recordar el desaparegut Cinerama i que fa que siguis un participant més, tot i que hi ha altres com el de les galeres que no es queden enrere. Amb un colorit i vistós vestuari de l’època, Eva Isanta (mare ), Agustín Jiménez (introductor i la Llei), Elena Lombao (germana), Victor Massan Ben-Hur), Fael García (Mesala) i Richard Collins-Moore (Crist), fan un esgotador i excel·lent treball que el públic va reconèixer amb llarguíssims aplaudiments. No cal dir que per a mi és totalment recomanable i que m’ho vaig passar com vulgarment es diu, pipa. El 22 de Febrer i fins el 17 de Març vénen a Barcelona al Teatre Coliseum, preneu nota.

    22/12/2018
Articles relacionats
Agustín Jiménez: “Ben-Hur és com el 3D però sense ulleres”

Agustín Jiménez: “Ben-Hur és com el 3D però sense ulleres”

4 març 2019

Actor, còmic i guionista, Agustín Jiménez arriba aquesta vegada a la cartellera de Barcelona com a part del repartiment de Ben-Hur, una comèdia ideada i dirigida per Yllana a partir de la […]

La comèdia ‘Ben-Hur’ arriba al Teatre Coliseum

La comèdia ‘Ben-Hur’ arriba al Teatre Coliseum

21 febrer 2019

El clàssic cinematogràfic Ben-Hur, pel·lícula de 1959 basada en la novel·la de Lewis Wallace, arriba al Teatre Coliseum en una adaptació humorística de Nancho Novo. De la mà de la companyia madrilenya Yllana, es tracta d’una […]