Berto Romero

Berto Romero

Alberto Romero Tomás (Manresa, 17 de novembre de 1974) més conegut com a Berto Romero, és un humorista, guionista i actor espanyol.

Berto Romero desenvolupa principalment la seva activitat artística a la zona sud-occidental del continent europeu. Sol utilitzar l’espanyol i el català com a llengües vehiculars de la comèdia; i el portuguès i l’anglès de manera molt residual.

Al costat de Miquel Company, Paco Hernández i Rafael Barceló, és membre fundador de la Cia. El Cansament. La companyia El Cansancio va començar els seus camins al món del teatre i l’humor l’any 2004 amb el seu monòleg «L’apoteosi necia». Era un text agosarat, que combinava humor intel·ligent i cançons escrites pel mateix Berto i acompanyades per un guitarrista (Marco Martínez, que més tard seria substituït per Iván Rodríguez).

Amb aquest monòleg, El Cansancio va començar a recórrer pobles i teatres d?Espanya i va començar a recollir els fruits d?anys de treball. Després van arribar «Històries del cantautor paròdic», «El desafiament dels homes mitjans» i «Berto Romero segueix amb nosaltres». Amb la productora El Terrat va participar a les obres «Terrat Pack» (1 i 2) i «Ningú sap res».

El 2003 va iniciar el seu camí a la ràdio con El Cansament. Aquesta el va mantenir quatre anys a l’antena de RNE, amb programes d’humor diferents. Juntament amb El Cansancio ha participat en programes a Cadena SER, RAC1, Catalunya Radio, Rock&Gol i Radio Flaixbac.

A la premsa, va escriure una columna setmanal al diari “Público”. I ha publicat els llibres “Zero Estrellas” i “Pare, el último mono”, a més de col·laboracions en diversos més.

Les seves primeres aparicions van ser en programes de la televisió catalana TV3, on tenia un programa propi titulat El gran qué, i més tard com a monologuista en un programa d’El Terrat per al canal privat català 8tv anomenat Que no surti d’aquí («Que no surti d’aquí»).

A la televisió, Berto ha realitzat col·laboracions a TVE i 8TV i ha presentat programes propis a TV3 i La Sexta. Va aconseguir la popularitat com el nebot del cap al programa Buenafuente, de la productora El Terrat, a La Sexta.

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats

Los Martínez: Qui no viu amb humor, no sap el que es perd!

Després de presentar-se amb Posavasos, el duet musicòmic Los Martínez torna als escenaris per donar vida a dos detectius dels anys cinquanta, amb la seva peculiar barreja d’humor, musical, thriller ¡i més […]