‘SomRIURES’ a la Sala Fènix

Redacció

Durant el mes de juny, i per segon any consecutiu, la Sala Fènix organitza el cicle SomRIURES, un cicle de 5 setmanes de Clown gestual i comèdia física. S’hi podran veure 5 espectacles, una estrena per setmana, d’artistes de Barcelona dedicats al clown gestual i les especialitats que se’n deriven, com el mim corporal dramàtic, l’acrobàcia o el malabarisme.

Si bé la comèdia física, sense paraules, espectacular i visual és un art secular, amb orígens de tradició popular a tota Europa com una manera de comunicació antiga en èpoques en què les llengües no estaven del tot desenvolupades o expandides, el clown gestual modern podria tenir els seus orígens, almenys massius i populars, des de l’època del cinema mut, amb Charles Chaplin i Buster Keaton al capdavant. És una tradició que s’ha mantingut viva gràcies a mestres com Jacques Tati, Marcel Marceau, Jacques Lecoq i que encara contínua a nivell mundial gràcies a artistes com Rowan Atkinson o Umbilical Brothers. A Catalunya hi ha grans exemples: Tricicle, Leandre Rivera, Los Excéntricos o Vol Ras.

La Sala Fènix aposta per segon any consecutiu per una nova generació de comediants, una generació d’artistes gestuals que reclama un espai teatral a Barcelona, aquest cop ampliant les activitats i setmanes, incloent fotografia i activitats paral·leles. I si bé aquest gènere és molt proper al circ, en aquesta generació es poden beure diferents arts vinculades al gest com la poesia visual, el cabaret, el teatre satíric i el més pur i dur virtuosisme circense.

Obre el cicle una estrena absoluta el cabaret The best of the worst, de Javier Ariza. La segona setmana s’hi podrà veure Trapped d’Inda Pereda, un espectacle de clown creat a Londres i que ara es presenta en versió completa a Catalunya. Després arriba El cowboy de la trista figura, lligat a un teatre clownesc i absurd, opera prima de Jordi Corona, estrenada anteriorment a Sala La Planeta de Girona i que es presenta per primer cop a Barcelona. La quarta setmana s’hi podrà veure el circ còmic HOM! de Sonso Clown i per últim una nova estrena absoluta: En los vórtices del vértigo de la companyia Sietedemayo, circ poètic dirigit per Carlo Mô.

Cal destacar que, si bé el cicle està dirigit a públic adult i jove, totes les obra són aptes per a tots els públics. Per afavorir l’assistència de famílies completes, la Sala Fènix ofereix entrada gratuïta als menors de 14 anys que facin reserva prèvia.

TEATRE PER A UN ESPECTADOR

Durant tot el mes, abans de les representacions, es presentarà al hall de la sala del carrer de la Riereta una petita mostra de Teatre Lambe Lambe, un estil teatral per a un espectador que consisteix en una caixa portàtil en la qual l’espectador observa una minúscula representació de teatre d’objectes i música. Lambe Lambe neix a Brazil l’any 89 i des de llavors es difon per Sud-amèrica amb gran força fins a arribar grans fites, com els festivals exclusivament dedicats a aquest gènere a Valparaiso (Xile) i Caracas (Veneçuela).

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!