Sant Jordi 2015: els llibres cobren vida al teatre

Redacció TeatreBarcelona

La diada del llibre s’apropa: els llibreters preparen les paradetes, Mercabarna s’omple de roses… i les cartelleres teatrals es tornen més literàries que mai. Per Sant Jordi: regala l’experiència complerta i porta’l/porta-la al teatre!

Una visita al teatre pot ser el final perfecte d’una diada de passejar per les Rambles, recollir la signatura del nostre autor preferit i gaudir del caloret primaveral. Per això, us hem preparat una selecció de les obres teatrals basades en llibres que podeu trobar a les sales de Barcelona. Trobareu també un enllaç amb tota la informació de cada llibre, per a que gaudiu al màxim de la història.

TEATRE_BARCELONA-sant_jordi_2015-REVISTA_1

S’obre el teló… I els llibres cobren vida:

– Blau, de Ferran Joanmiquel

La Sala Beckett s’endinsa en un viatge emocional pels laberints de la inconsciència i l’oceà de la infantesa perduda, amb la versió teatral de la novel·la de l’escriptor gironí Ferran Joanmiquel. I, per celebrar la diada, la Beckett regalarà UNA ROSA BLAVA als espectadors de la funció de dijous 23 d’abril (a les 21:30).

A més, durant les dues properes setmanes (del 22 d’abril al 3 de maig) la sala farà una campanya de promoció en col·laboració amb Vila dels Llibres, les llibreries del districte de Gràcia associades sota aquest nom.

 

– El curiós incident del gos a mitjanit, de Mark Haddon

El Teatre Lliure acull l’adaptació de la famosa novel·la de Mark Haddon, que va vendre més de 2 milions d’exemplars el primer any, sota la direcció de Julio Manrique. Pol López dóna vida al Christopher, un noi de 15 anys amb síndrome d’Asperger, “un matemàtic amb alguns problemes de conducta”, que s’enfronta a un misteri per resoldre.

 

– Purga, de Sofi Oksanen

El TNC ens porta l’èxit de vendes de l’escriptora finlandesa Sofi Oksanen en una adaptació de Ramon Simó, que ens situa un any després de la independència d’Estònia, quan els traumes de la invasió soviètica encara són perceptibles. Dues generacions es retroben amb les arrels familiars i les cicatrius de la violència, que encara és present en democràcia.

 

– La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda

La força escènica de Lolita Flores s’alia amb la ploma colpidora de l’escriptora catalana al Teatre Goya, amb un monòleg interior dur, costumista i ple de simbolismes que reviurà la Colometa. I, de pas, ens recordarà com va marcar la postguerra a la ciutat de Barcelona i els seus habitants.

 

– Lazarillo de Tormes, d’autor desconegut

Les aventures picaresques d’un jove orfe ens arriben, basades en aquest clàssic del segle XVI, de la mà de Rafael Álvarez, El Brujo. És un dels seus espectacles més emblemàtics, compta amb adaptació de Fernando Fernán Gómez i ens farà riure i emocionar-nos al Teatre Condal.

 

– L’última trobada, de Sándor Márai

L’amistat i les mentides es baten en el duel de la novel·la de l’escriptor hongarès Sándor Márai que l’actor i director Abel Folk va estrenar al Romea i que ara es pot veure a La Villarroel.

 

– Mar i cel, d’Àngel Guimerà

Tot i ser un text dramatúrgic, és una peça essencial de les llibreries de casa i de les llistes de lectures dels instituts: un must que ens permet gaudir en la intimitat les vivències d’en Saïd i la Blanca. I pels amants del karaoke, els enamorats de l’Elena Gadel i el Carlos Gramaje, i els que no es poden treure del cap les veles s’inflaran o no deixen de preguntar-se per què he ploratel DVD de Mar i cel també és un gran regal!

 

– La Llegenda de Sant Jordi: el clàssic que toca

El cap de setmana, La Puntual acull la representació de la llegenda pensada en els més petits, Sant Jordi, la princesa i el drac.

 

Feliç diada!

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!