Rere els fogons d’Una giornata particolare

Redacció TeatreBarcelona

La Perla 29 ha obert la porta de la Bilbioteca en els primers assajos amb públic d’Una giornata particolare i hem pogut veure en acció a Clara Segura, Pablo Derqui i Marcia Cisteró, sota la batuta d’Oriol Broggi.

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_1

Llum càlida, música suau, mobles de fusta i expectació palpable: una nova obra es cou als fogons de La Perla 29, i té l’olor d’una llar italiana.

Les grades són plenes, i Oriol Broggi dóna la benvinguda al públic situant-lo: som en uns assajos, que han obert “potser massa d’hora”, fa broma.

“Probablement, el que veureu no tindrà res a veure amb el resultat final, l’escenografia canviarà, el vestuari no tant… Però servirà als actors més del que sembla. Us sentiran respirar”, els guiarem en silenci, explica.

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_2

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_9

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_8

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_7

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_4

I aviat comencen les rialles, els canvis de tempo, fer i desfer, alguna frase que s’escapa i algun gest que cal repetir. El director afegeix més sal aquí, menys oli allà, i resta i suma paraules convertint els gestos en quelcom més que gestos. La màgia comença. Comencen a brollar llàgrimes (som a les escenes finals), a canviar la llum, a moure’s els mobles i a mudar els cors.

El Pablo i la Clara transmuten de cop en el Gabriele i l’Antonnietta, i a l’inrevés. El Gabriele prepara una truita, l’Antonnietta el visita, i els dos personatges comparteixen el sopar amb tots els presents: el públic afortunat que ha presenciat, en la intimitat, l’alquímia teatral.

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_3

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_5

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_10

TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_11    TEATRE_BARCELONA-una_giornata_particolare-neus_riba-REVISTA_6

Si no us voleu perdre la versió catalana de la pel·lícula d’Ettore Scola que van protagonitzar Sophia Loren i Marcello Matroianni, podeu reservar ja les vostres entrades anticipades (amb descompte):

Text i fotografies: Neus Riba

 

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!