Pol López, La Poderosa i la companyia Animal Religion guanyen el Premi Ciutat de Barcelona

Redacció

El consistori barceloní ha anunciat aquest matí els guardonats amb els Premis Ciutat de Barcelona, un reconeixement que té per objectiu guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o produeixen.

En la categoria de teatre el premiat ha estat l’actor Pol López “per la memorable construcció del personatge de Christopher” a l’obra El curiós incident del gos a mitjanit, a les ordres de Julio Manrique, al Teatre Lliure. El jurat ha considerat que el treball de l’actor “és d’una intel·ligència actoral extraordinària, posseeix un estil propi que, fugint de tòpics i clixés, commou pels seus matisos i la seva subtilesa”.

TEATRE_BARCELONA-pol_lopez-REVISTA_1

En la categoria de circ, el guardó ha estat per la companyia Animal Religion, a qui s’ha reconegut la seva tasca en l’espectacle Sifonòfor, estrenat a l’Auditori de Barcelona, per la seva aportació “d’una nova mirada a les gramàtiques del circ mitjançant un treball col·lectiu de naturalesa multidisciplinària”.

I en la categoria de dansa, les guanyadores han estat Bea Fernández i Mònica Muntaner, al capdavant de La Poderosa, per la producció d’Hacer Historia(s). Un cicle del que se n’ha destacat “la tasca d’experimentació, recerca i la recuperació d’una història recent, que ens ajuda en la comprensió de l’avui i del demà. A més, volem reconèixer la seva perseverança que durant 15 anys ha acompanyat l’evolució del teixit artístic de la ciutat”.

L’elecció dels guardons es fa a través d’un jurat, que aquest any s’ha renovat en un 40%, integrat per un màxim de sis membres per a cadascun dels àmbits. En la categoria de teatre enguany n’han format part Salvador Sunyer (director del Temporada Alta), l’actor Carles Martínez, Toni Casares (director de la Sala Beckett,), i les periodistes Aída Pallarès i Gemma Ruiz. En la categoria de dansa els membres són els coreògrafs Sol Picó, Alexis Eupierre i Aimar Pérez Galí, la periodista Barbara Raubert i el director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús. I en el cas del circ, els membres del jurat són el crític Jordi Jané, el director Jordi Fondevila, Cristina Cazorla (directora de la Puça Espectacles) i Vicent Llorca, periodista de la Revista Zirkòlika.

L’acte de lliurament tindrà lloc el 15 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!