Oportunitats i descobertes. Circ català al GREC

Redacció TeatreBarcelona

L’esperançador moment que viu el circ contemporani català tindrà la seva traducció a la cartellera del Grec. A poc a poc, aquest nou circ encara força desconegut i a la recerca de nous públics, va guanyant presència. Enguany, el suport del Grec a la creació de circ català —una de les línies estratègiques del festival— posa el focus en dues companyies que representen dues generacions.

La companyia Los Galindos (Marcel Escolano i Bet Garrell), amb més de 25 anys de trajectòria i Premi Nacional de Cultura 2016, actuarà per primera vegada a la història del festival Grec. Presentarà el seu nou espectacle Udul en una màgica carpa inspirada en les iurtes dels mongols i instalada a la plaça Margarida Xirgu a Montjuïc, del 10 al 12 de juliol.

Mumusic Circus (Clara Poch i Marçal Calvet) és un nom que comença a tenir presència als grans festivals i teatres. Amb el seu nou espectacle Flou Papagayo ha fet un evident pas endavant i de creixement. El muntatge, que es podrà veure durant 10 dies (del 5 al 15 de juliol) inclou un original aparell giratori que permet presentar exercicis de supensió capil·lar a càrrec de Marta Camuffi, la nova incorporació de la companyia. En un espai íntim com La Seca-Espai Brossa (del 5 al 15 de juliol), quasi segur que aquest aparell, juntament amb la poesia escènica i el diàleg amb el públic, es converteix en una de les grans sensacions.

Foto: Gerard Riera

Hi ha altres noms propis que no s’haurien de perde els qui tenen curiositat per descobrir aquest món del nou circ. Quim Girón, aquell noi que fa pocs anys va començar a expressar l’animalitat amb el seu cos a l’espectacle en solitari Indomador, s’ha fet gran i ara serà el Minotaure, el monstre de la mitologia que és meitat home i meitat bou. Girón no estarà sol, ni molt menys. Participarà amb l’actor Lluís Homar i més de 400 cantaires i músics en una òpera, El Monstre al Laberint, que coprodueixen el Grec i el Palau de la Música i que es podrà veure al Teatre Grec el 15 de juliol.

Al mateix Teatre Grec (6 de juliol) però amb un registre molt diferent, Roberto Olivan —prestigiós director que treballa la fusió del circ i la dansa— estrenarà Cuculand Souvenir, una proposta que aposta per la hibridació de llenguatges, amb música electroacústica i molts efectes visuals, que està molt pensada per atraure públic jove. En aquest espectacle intervé, atenció, un virtuós de les danses urbanes i la contorsió: el ballarí Chey Jurado.

Foto: Albert Vidal

I aquest any hi ha el retorn dels pallassos Rhum & Cia (del 19 al 22 de juliol al Teatre Lliure). Potser no els descobrireu perquè serà la tercera vegada en 6 anys que estrenen espectacle, però arriben amb Rhumans, que inclourà molta màgia i projeccions i estarà dirigit com a gran novetat per Jordi Aspa (Escarlata Circus), un dels noms històrics del circ català i exponent del circ contemporani. Un curiós cóctel amb pallassos clàssics que caldrà anar a descobrir.

Marcel Barrera / @marcelbarrera

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!