Tot el que necessites per anar al teatre

Cuculand Souvenir

Cuculand Souvenir de Roberto Olivan Performing Arts és un espectacle de dansa i circ contemporanis que es fusionen amb la tecnologia en una producció de gran format que explora l’impacte de l’evolució tecnològica en la nostra quotidianitat.

Roberto Olivan posa sobre l’escenari el resultat d’un procés d’investigació creativa a través de la unió de les arts escèniques i la tecnologia, i ho fa acompanyat de ballarins i artistes de circ, de la música electroacústica de l’escultor de sons Laurent Delforge, i de la il·luminació escenogràfica de Romain Tardy, un dels artistes visuals més importants de l’escena digital actual.

Cuculand Souvenir ens convida a reflexionar sobre com hem deixat de fer servir la tecnologia per passar a viure-la i com projectem el futur mentre construïm el passat. I és que la tecnologia i el pas del temps són dos factors imparables i inalienables de la nostra societat. La velocitat dels fets i els canvis constants, amb els seus avantatges i desavantatges, sembla que ens han portat a viure en una mena d’absurditat, de terra de bojos o “cuculand”, on irònicament la nostra genialitat ens permet crear eines més eficients que mai per tornar enrere, sent alhora amos i esclaus de l’avenç tecnològic.

Per la seva banda, el valor del temps en l’obra medita sobre la pèrdua de control del present. Estem fets de records i imaginació, partim d’una herència i una tradició històrica, de manera que davant d’un present/futur incert, el passat es transforma en un record superficial, un “souvenir” d’una època perfecta, un factor d’alienació que ens ajuda a escapar de la nostra realitat. Però, realment era tot perfecte? O potser la nostàlgia per un passat idealitzat no és més que una trampa que no ens deixa mirar cap al futur?

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona, ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Teatre Nacional de Catalunya, Festival Sismògraf d’Olot, Kalamata International Dance Festival

Amb el suport de: Xarxa Transversal, Fundación Municipal de Cultura de Valladolid/Teatro Lava, ATRIUM Viladecans, Solidança.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Ahir al Teatre Grec vaig estar veient aquest espectacle multidisciplinari creat i dirigit per Roberto Olivan que fusiona la dansa i el circ contemporani amb les noves teories digitals audiovisuals, la música electroacústica i la il·luminació escenogràfica digital Ens parla del moment caòtic que vivim en una terra de bojos que podríem definir com Cuculand i ens planteja quin és el futur que ens espera. El desafiament a la llei de gravetat amb els cossos, va creant escenes d’una extraordinària bellesa, per a mi la millor la d’una de les artistes en una corda, tot i que el treball dels set artistes, és fantàstic. Com passa amb molts dels espectacles del Grec va ser una única funció amb el que recomanar-la no és possible, però ja havia estat de gira per Catalunya i crec que està previst continuar.

    07/07/2018
Articles relacionats
Oportunitats i descobertes. Circ català al GREC

Oportunitats i descobertes. Circ català al GREC

25 juny 2018

L’esperançador moment que viu el circ contemporani català tindrà la seva traducció a la cartellera del Grec. A poc a poc, aquest nou circ encara força desconegut i a la […]