Tot el que necessites per anar al teatre

Rhumans

Rhumans

Espectacle guanyador d’un Premi Teatre Barcelona (temporada 2018-19) en la categoria de Millor espectacle de circ. 

Rhumans és la tercera part de la trilogia clownesca que es va iniciar al Grec l’any 2014 i es tanca aquest any, després d’haver produït alguns dels espectacles més divertits i terapèutics vistos en els últims anys als escenaris catalans.

Sinopsi

El pallasso busca, i gairebé sempre troba, les fissures en la raó i en els seus semblants. El savi tremola, quan riu. Perquè sovint la matèria del riure, la vida de l’home, és feta de tristesa, deia Baudelaire.

Quan els pallassos són capaços de fer números amb les lletres i de vestir els fets de nuesa, la llibertat és la seva presó. En aquest espectacle us convidaran a viatjar i a reflexionar sobre la figura del pallasso amb un collage musical farcit de números de creació pròpia i algun clàssic, tot amanit amb una mica d’acidesa, de dolçor o de picant per desvetllar els muscles de la rialla. Potser se us faran grans les sabates; o potser us veureu emmirallats a la pista com si els pallassos us haguessin raptat el cor. I podreu adonar-vos que «riure» no és tan sols una paraula, sinó que és quelcom de més profund. A aquests pallassos, ja ho veureu, no els agrada riure’s de ningú sinó amb tothom… perquè el riure ho cura gairebé tot!

Jordi Aspa, home de circ que, amb Bet Miralta, és el cinquanta per cent de la companyia Escarlata Circus, dirigeix l’espectacle que tanca la trilogia iniciada amb Rhum i seguida de Rhumia, un muntatge amb música interpretat per un repòquer d’artistes que saben com seduir el públic i que el fascinen amb les històries surrealistes que se succeeixen a la pista.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Victòria Oliveros Layola

  Molt més reflexiva que les anteriors, és un cant a l’ofici de pallasso en totes les seves vessants: l’alegria, la tristesa, la nostàlgia, la transmutació, la transgressió o la transformació fent al·lusions constants a l’actualitat. Una peça que ens proposa una reflexió sobre el món del pallasso vist en la societat actual com un món en decadència. El moviment, la música, l’expressió corporal i facial són, com sempre, sorprenents i fan que la paraula no sigui necessària. No deixa d’admirar-me la seva professionalitat. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2018/12/21/rhumans/

  21/12/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Nos llega el final de la trilogía circense.
  Y esta vez a pesar de que las risas no van a Faltar saldremos del teatro un poco apenados. La decadencia de los pallasos y como están pasados de moda será un tema latente en todo el espectáculo.
  Ante ello nuestros queridos pallasos harán todo lo que puedan por mantenerse a flote y seguir sacando sonrisas.
  Personalmente de los 3 shows que componen la trilogía este ha sido para mí más flojo de ellos…

  06/12/2018
 • Avui i continuant amb el Grec, he pogut gaudir al Lliure d’aquest espectacle de Rhum & cia. dirigit per Jordi Aspa. És el que tanca la trilogia que es va iniciar amb Rhum que em va agradar molt, va continuar amb Rhumia que per a mi va pujar el llistó i el vaig veure dues vegades i aquest que si ho valoro el situaria entre els dos anteriors. El primer va ser pràcticament sense paraules i més poètic, el segon més gamberro i amb gran participació dels espectadors i aquest és un mix dels dos anteriors. A grans trets perquè tampoc crec que calgui aprofundir és una reflexió sobre la figura del pallasso que pren més força amb unes enquestes a la gent del carrer sobre que és per a ells un pallasso i que es poden anar veient en una pantalla durant l’espectacle , algunes d’elles si és realment el que pensen, millor seria que s’ho facin mirar. i segueix amb una part molt poètica, una altra diguem gamberra i una altra que ens delecta amb números diguem tradicionals dels pallassos de circ clàssic de tota la vida, alternant amb paròdies molt però molt divertides, però això ho deixo per quan aneu a veure-ho. Extraordinari el treball de Joan Arqué, Roger Julià, Piero Steiner, Pep Pascual i Mauro Paganini encara que es troba a faltar la presència de l’ànima mater dels anteriors, Jordi Martínez que avui m’he assabentat que havia tingut un accident i és que Martínez era molt Martínez i amb aquest comentari no vull desmerèixer en absolut la feina d’aquest équip que com abans he dit és extraordinari. He rigut i molt i ho he passat super bé i no cal que digui que és 100% recomanable. Estan fins diumenge 22, però si no hi podeu anar, cap problema del 5 al 30 de desembre es podrà veure de nou al Lliure de Gràcia.

  21/07/2018
Articles relacionats
Oportunitats i descobertes. Circ català al GREC

Oportunitats i descobertes. Circ català al GREC

25 juny 2018

L’esperançador moment que viu el circ contemporani català tindrà la seva traducció a la cartellera del Grec. A poc a poc, aquest nou circ encara força desconegut i a la […]