La cartellera s’omple de musicals

Mercè Rubià

La setmana passada es va estrenar oficialment Mar i Cel i aviat arribarà Sister Act, però aquesta temporada els musicals han arribat per arrasar i omplir la cartellera amb propostes ben diferents. Us en recomanem 5 que podreu veure aquest octubre.

TEATRE_BARCELONA_Estimo_ets_perfecte_0

1. Flor de Nit, el cabaret

Dagoll Dagom va estrenar aquest musical l’any 1992 amb un text de Manuel Vázquez Montalbán i la música d’Albert Guinovart. El van arribar a veure més de 150.000 espectadors, i ara l’Almeria Teatre l’adapta al petit format amb vuit actors encapçalats per la cantant i actriu Beth Rodergas. Flor de nit ens endinsa a l’època daurada del Paral·lel, durant els anys previs a la Guerra Civil, escenari d’un triangle amorós entre el Quimet, anarquista, la Rosa, una obrera amb grans espiracions, i en Reynals, un intel·lectual de l’alta burgesia. “Hi ha carrers que tenen pressa, hi ha carrers que tenen sol, hi ha carrers que tenen lluna, hi ha carrers que ho tenen tot. El Paral·lel!”

2. T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré…

El musical dirigit per Elisenda Roca torna al Poliorama amb una visió ampliada, irònica, divertida, fresca i gamberra de les interioritats del món de la parella. Qualificat com una de les comèdies més divertides dels últims anys a Broadway per la premsa, a casa nostra ha tingut un gran èxit de públic i ha estat guardonat amb dos premis Butaca. Encara no l’has vist?

3. 1714. La crònica d’un setge

La Companyia Jove del Teatre Regina homenatja els resistents de Barcelona 300 anys després de la derrota. El musical, que se situa just a la matinada de l’11 de setembre de 1714, està protagonitzat per vuit barcelonins de procedències i diferents classes socials que les circumstàncies han abocat a una situació límit. Tots ells defensaran els seus drets com a catalans. Una bona oportunitat per conèixer la nostra història a ritme de musical.

4. L’Esbudellador de Whitechapel

Any 1888, Londres, barri de Witechapel. Apareixen cossos de dones mortes, esbudellades, però passen els anys i no es pot descobrir l’assassí. El Teatre del Raval ens porta la història de l’assassí més mediàtic del segle XIX, Jack l’Esbudellador, convertida en un musical que tan aviat és còmic, com cabareter o tràgic, Un repte per als cinc actors que interpreten tots els papers principals, secundaris i cor, això sí, acompanyats per cinc músics. Preparats per sang i fetge?

5. El cabaret de la mujer pájaro

Paku Granxa es posa a la pell de la mujer pájaro, Fevvers, un personatge exòtic que torna a Galícia després d’una suposada trajectòria com a estrella de circ pel món. Un espectacle de la companyia gallega Tirita Produccions que, a través de la paraula, la música i el ball que relata la història de la vida d’un personatge enigmàtic en un món poc amic de la diferència amb un regust èpic i absurd.

TEATRE_BARCELONA-l_esbudellador_de_whitechapel_0

Text: Mercè Rubià

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!