El Gaudí s’apropa a la farsa d’Orson Welles i reviu l’emissió de ‘La guerra dels mons’

Redacció

La companyia Veus Humanes porta a escena l’emissió de ‘La guerra dels mons’, el clàssic de H.G. Wells que Orson Welles va recrear en un butlletí informatiu de la ràdio l’any 1938, simulant una invasió alienígena. Dirigit per Gerard Vázquez, Orson surt, perseguit per un ós es podrà veure a partir del proper 13 d’abril al Teatre Gaudí.

El dia de tots sants de 1938, quan va recrear a la ràdio el clàssic La guerra dels mons, Orson Welles va fer creure a milions d’oients que la Terra havia estat envaïda pels marcians. Gerard Vázquez explica que tot i que durant el transcurs de la broma radiofònica van advertir al controvertit actor, guionista i director de cinema, que estava generant una gran alarma entre els oients, ell va decidir continuar amb la farsa uns minuts més. Quan, al final, va explicar que es tractava d’una falsa invasió marciana, producte de l’adaptació de la novel·la de H.G.Wells, els oients ja col·lapsaven les centraletes de la policia i dels diaris.

Orson surt, perseguit per un ós recrea aquesta emissió mitjançant el ràdioteatre, però a més també inclou una història que succeeix el mateix dia de l’emissió i que el barman d’un hotel explica més tard a Orson Welles, que també apareix, interpretat per Eduard Doncos, per introduir-la al públic. El protagonista és un falsificador de pintures que està intentant vendre un quadre fent-se passar per representant del govern espanyol. Váquez s’ha volgut apropar així a la fascinació de la farsa, la falsificació i l’impostura com a valor artístic, una eina que el director no només va utilitzar en la ja mítica emissió radiofònica, sinó també en les seves pel·lícules.

CONVIDATS ESPECIALS

La companyia Veus Humanes, especialitzada en ràdioteatre, ha volgut amb aquesta obra fer un homenatge a la ràdio. És per això que, en algunes funcions, comptaran amb convidats especials relacionats amb el món de la ràdio que participaran en la reproducció de ‘La guerra dels mons’: Albert Malla el 15 d’abril, Queco Novell l’1 de maig i Xavier Grasset el 6 de maig.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!