Tot el que necessites per anar al teatre

Orson surt, perseguit per un ós

Orson surt, perseguit per un ós

Nova York, 1938. El Tino, un noi d’origen italià, bàrman a l’hotel Plaza Park, li explica a l’Orson Welles una història sobre un fet real que ha passat a l’hotel poc temps abans, el 30 d’octubre de 1938, el mateix dia que l’Orson, amb la seva companyia de teatre va emetre a l’emissora CBS l’adaptació de la novel.la de H.G. Wells “La gerra dels móns”.
Camil, un vividor gorrer de Barcelona, va convidar la Fabiola, la seva darrera conquesta, a acompanyar-lo a Nova York. En realitat el Camil és un habilíssim imitador/falsificador d’alguns pintors famosos i fa un temps va contactar amb una milionària americana, coneguda col·leccionista d’art,  la Dora Wainstein, per oferir-li un quadre. A la senyora Wainstein el Camil li ha explicat que ha de vendre uns quadres per encàrrec del Govern de la República Espanyola, amb la finalitat d’obtenir recursos econòmics amb què continuar fent front a les despeses de la Guerra Civil.
Les coses no sortiran com el Camil tenia previst i la suposada invasió marciana del programa de l’Orson Welles produirà un gir sorprenent en la situació. Però la darrera paraula la tindrà l’Orson Welles, el qual mentre es desenvolupa la història a l’escenari s’adreça al públic tot fent alguns trucs de màgia, una de les seves passions.


Un espectacle sobre allò que és fals, el frau, la impostura, l’engany…
Un tema recurrent en l’obra de l’Orson Welles: La potencialitat artística, expressiva i comunicativa de la ficció.
Un joc entre el frau i la veritat que travessa múltiples capes.
Hi assistim a la recreació en directe de la famosa emissió radiofònica de “La guerra dels móns”, que va dirigir l’Orson Welles, la qual es va convertir, per la credulitat de molts oients, en un engany.
La història dels personatges pretén ser una història real que el Tino explica a l’Orson però… realment ho és?

Video
Fotos

Valoració espectadors
 • Actors molt bons , es nota que han treballat molt el seu paper i es veu en les bones interpretacions que han dut a terme.
  Han recreat una atmósfera molt encertada.
  M’ han agradat molt els vestuaris.
  Totalment recomenable

  17/04/2016
 • Carme Flaqué Llopis

  Molt bon espectacle, ón es barreja el que va representar l’emisió de la Guerra dels mons, amb uns personatges ben originals.
  Molt bona interpretació dels actors, que et fan treure un bon sonriure , en molts moments i en d’altres, meditar el que debía representar aquella emisió per la CBS, del geni Orson Welles.
  Recomanable

  15/04/2016
Articles relacionats
El Gaudí s’apropa a la farsa d’Orson Welles i reviu l’emissió de ‘La guerra dels mons’

El Gaudí s’apropa a la farsa d’Orson Welles i reviu l’emissió de ‘La guerra dels mons’

13 abril 2016

La companyia Veus Humanes porta a escena l’emissió de ‘La guerra dels mons’, el clàssic de H.G. Wells que Orson Welles va recrear en un butlletí informatiu de la ràdio […]