Ernesto Collado i Quim Girón estrenen nou espectacle al cicle Noves Escenes de La Pedrera

Redacció

El proper dimecres 10 de maig torna el cicle Noves escenes de La Pedrera. L’emblemàtic edifici modernista es converteix, un any més, en un punt de trobada de les arts escèniques contemporànies a través de propostes que barregen el moviment, la música, la paraula, el vídeo o els objectes. El cicle compta amb les estrenes absolutes dels nous espectacles d’Ernesto Collado i Quim Girón. 

Després de cinc temporades mostrant la vitalitat i la diversitat de l’escena teatral contemporània, enguany el cicle Noves escenes vol fer un pas endavant en el suport a la creació amb la producció de les creacions d’alguns dels artistes escènics reconeguts més innovadors de casa nostra, Ernesto Collado i Quim Girón.

L’actor i creador Ernesto Collado, que ens té acostumats a històries delirants, imaginatives que juguen amb les convencions teatrals i una gran presència de l’humor, presenta Landscape. El idiota y lo sublime. Una nova creació que gira entorn de l’enorme fascinació (o incomoditat) que li provoca el paisatge per la dificultat de representar-lo, emmarcar-lo i acotar-lo.

D’altra banda, l’artista de circ Quim Girón, conegut pels seus espectacles de la seva companyia, Animal Religion, presenta un espectacle en solitari, Fang. En aquesta peça, l’artista treballa el fang a partir del contacte de la pell, formant textures i deformant cossos a través de l’acrobàcia.

Foto Marta García. 

A banda d’aquestes dues estrenes de creadors ja consolidats, Noves Escenes apostar per mostrar, també, les obres de nous creadors en els seus primers passos en l’escena professional.

Verónica Navas Ramírez presenta Hasta agotar existencias, un monòleg que porta un subtítol ben significatiu: Ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida. L’espectacle és un diàleg directe amb el públic en el que, recurrent amb humor als records i a l’imaginari de la seva vida familiar, basteix un espectacle que incorpora música i vídeo.

Oriol Morales opta per convidar-nos a entrar, a Granotes, en el món del Lalo, un jove músic gallec, que a través de la seva narració ens farà viatjar de Galícia als Estats Units, tot reconstruint el viatge que va fer la Laura, la seva parella, abans de morir al llac Walden.

Quatre propostes que donen el protagonisme absolut a l’artista escènic per tal de generar peces que “aporten valors transformadors, emocionals, crítics, estètics i espirituals a la societat”.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!