BARTS organitza la primera edició del FESTIE

Redacció

BARTS organitza la primera edició del FESTIE, el Festival de Teatre Independent adreçat a les companyies emergents. Del 27 de desembre al 13 de gener, el nou festival acollirà tres propostes teatrals agosarades i audaces de la mà de companyies que comencen a destacar amb un brillant futur al davant. Amb el lema “Fes l’indie”, l’objectiu del FESTIE és donar una oportunitat perquè aquestes companyies surtin del circuit de sales de petit format, arribin a nous espectadors i, alhora, el públic habitual de les sales grans tingui accés a propostes innovadores que els sorprendran. Segons han explicat a la roda de premsa, la línia del festival tindrà “una important presència de dones, una aposta per una comèdia comercial amb contingut reivindicatiu i una barreja de diferents llenguatges escènics com ara el text amb el musical”.

Mafia de The Mamzelles, que ja es va poder veure a la Sala Atrium, és la primera aposta del festival. Una obra poderosa on Bàrbara Mestanza, Paula Ribó, Paula Malia i Júlia Molins s’endinsen en una tragicomèdia inspirada en la màfia italiana per oferir un ventall de personatges femenins que no estem acostumats a veure en la ficció.

París de Les Cot és un espectacle musical que va rebre molt bones crítiques i recomanacions durant el seu pas per l’Almeria Teatre. Es tracta d’un espectacle amb text i direcció de Paul Berrondo i protagonitzat per Mar Maestu, Maria Viñas i Elia Corral que parla de temes tan diversos com l’amistat, els somnis, els errors, el sexe o la paleodieta.

Per últim, la companyia LAminimAL recrea a Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe The Sixth el moment en què el think tank de la monarquia es reuneix d’urgència per escriure el discurs més important de la carrera del rei després que una comarca escocesa s’ha declarat insubmisa a l’autoritat monàrquica. Dirigit per Daniela De Vecchi, aquesta comèdia palatina està interpretada per Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces i Toni Figuera. Es tracta, en aquest cas, d’una estrena coproduïda per BARTS.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari