TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

Àngel Llàcer dirigeix un clàssic que ens convida a viure la vida

El director torna a la Sala Gran del TNC amb 'El temps i els Conway'

Rubén Garcia Espelta

Àngel Llàcer torna a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya amb El temps i els Conway, un clàssic del britànic J.B. Priestley. L’espectacle, que es podrà veure fins al 21 de maig, està protagonitzat per Júlia Bonjoch, Màrcia Cisteró, Biel Duran, Bàrbara Roig, Carles Roig, Albert Triola, Júlia Truyol, Mar Ulldemolins, Ferran Vilajosana i Roser Vilajosana, alguns d’ells escollit en un càsting.

El temps i els Conway proposa a l’espectador un viatge temporal on el públic esdevé testimoni de l’evolució dels personatges, dels seus somnis i aspiracions, durant el període d’entreguerres (entre la Primera i la Segona Guerra Mundial). Mitjançant una peculiar utilització del temps -el segon acte transcorre vint anys després del primer, i el tercer torna a reprendre el fil del primer- l’autor ens mostra, durant la celebració d’un l’aniversari, com els components d’una adinerada família anglesa, amb grans expectatives davant la vida, acaba sense aconseguir cap d’aquestes aspiracions.

“Al principi pensava que era una obra pessimista, en el sentit que la vida és cíclica i que les merdes tornen, tornen les guerres i els virus, i que per molt que intentem ser feliços hi ha una maquinària més forta, la societat, a través de la qual ens boicotegem a nosaltres mateixos per ser-ho”, diu Llàcer. El final, en paraules del mateix director és més optimista: “El públic sortirà colpit, però feliç i és que poder revisitar el passat ens ha de permetre poder canviar el present, viure la vida tal com volem i, en definitiva, ser els amos de la nostra pròpia existència”. “Tothom es podrà sentir identificat amb els personatges, els pares que han volgut ser bons pares i no ho han aconseguit, els fills que han volgut fer el seu propi camí i no han sabut deslligar-se dels pares, els fills que han trencat amb els pares per poder ser alguna cosa… És un espectacle ple de vida, d’amor, de somnis i frustracions”, explica el director, i afegeix: “Tot aquest univers familiars, de somnis i aspiracions, es succeeixen en aquesta manera que té l’autor d’entendre el passat, el present i el futur”, conclou el director.

Més informació, imatges i entrades a:

El retorn dels Conway

La temporada 92-93 El temps i els Conway es va estrenar al Teatre Condal: “Mario Gas, el meu gran mestre, va estrenar aquesta obra en una recordada posada en escena per moltes generacions”, explica Àngel Llàcer: “El que recordo més va ser l’impacte que va tenir en la societat catalana i crec que ara era el moment de recuperar-la”. En aquest sentit, Llàcer ja ha dit que la seva versió no serà “ni millor, ni pitjor” que la de fa 30 anys: “Simplement, serà diferent”.

Montserrat Carulla, Àlex Casanovas, Victòria Peña, Pere Ponce, Mònica López, Rosa Renom, Rosa Boladeras, Lluïsa Castell, Jordi Boixaderas i Jaume Mallofré van ser els encarregats de donar vida als Conway. Podeu veure l’espectacle aquí:

 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!