5 motius per veure l’espectacle dels Irish Celtic: ‘The spirit of Ireland’

Rubén Garcia


Fins al 7 de juliol s’instal·la al Teatre Tívoli de Barcelona la prestigiosa companyia Irish Celtic amb l’espectacle Spirit of Ireland, una proposta de música i dansa que combina la modernitat amb la tradició celta.

Et proposem 5 motius pels quals hauries de veure aquest espectacle:

1. El talent dels artistes: l’espectacle compta amb més de 30 artistes que recreen a escena l’esperit rebel dels irlandesos. Es tracta d’un repartiment, format pels millors artistes d’aquest país, que ha après i ha treballat en shows tan prestigiosos de Riverdance, Celtic Tiger o Lord of the Dance.

2. La cultura celta: l’espectacle ens proposa conèixer la història de la cultura irlandesa i descobrir una dansa que és ballada pels més joves però també pels més ancians. Una cultura i una dansa que durant molts anys va quedar truncada per l’imperialisme britànic però que mai ha mort gràcies a la persistència de moltes persones que van mantenir viva aquesta tradició a través de la transmissió oral.

3. Un espectacle de ball diferent: el claqué actual, popularitzat a Amèrica a partir dels anys 30, és el resultat de la fusió dels balls dels immigrants irlandesos, que van arribar al nou continent a la recerca d’una nova vida, amb els balls que practicaven els esclaus afroamericans. Quan vegis als ballarins sincronitzats creant percussions sincronitzades amb les seves sabates et quedaràs amb la boca oberta…

4. Una rica tradició musical: a l’espectacle hi participen una formació de músics que interpreten les cançons en directe. No faltarà el so de la gaita, el violí, la flauta o l’acordió ni tampoc cançons tan reconeixibles com les bandes sonores de pel·lícules com Titànic o El último Mohicano.

5. Una prestigiosa companyia: l’equip de Spirit of Ireland desborda energia, tècnica i creativitat. La companyia Irish Celtic es va formar l’any 2011 i compta amb el prestigiós coreògraf Jim Murriphy, membre original de la veterana formació Lord of the Dance.

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

4 obres clàssiques que pots regalar per Nadal

Els autors clàssics sempre són a la cartellera i són textos necessaris que necessitem recuperar per molts motius: pel seu llegat artístic, però també per recordar d’on venim, entendre el […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!