Falta mala llet i sobra romanticisme

La Familia Addams

La Familia Addams
28/10/2018

D’històries de la família Addams n’hem vistes moltes, especialment a les pel·lícules que tenim tots a la memòria.

El musical que es pot veure a Barcelona ha escollit el llibret de Marshall Brickman i Rick Elice, sobre l’enamorament de la Miércoles d’un noi “normal”. El problema no és la situació amorosa de la filla gran dels Addams, el conflicte arriba quan s’organitza un sopar a casa seva perquè l’enamorat i la seva família coneguin als protagonistes d’aquest musical. Ja s’albiren els problemes d’una hora lluny, però la Miércoles tindrà en el seu tiet Fétido i el seu pare uns aliats molt especials. Morticia, per la seva banda, no ho portarà tan bé.

Aquest musical està executat d’una manera excel·lent, la coreografia, el vestuari i les veus estan cuidats i treballats al mil·límetre. La coordinació i l’harmonia de moviments i veus són d’envejar per molts musicals.

Divertida i entretinguda, però que queda fluixa en el seu conjunt, especialment en la segona part. Li falta mala llet i li sobra romanticisme. De la mateixa manera, li sobre alguns números musicals que allarguen innecessàriament la trama, no aportant res rellevant a la història.

El personatge de la Miércoles és l’autèntic protagonista d’aquesta obra, no només per la història sinó perquè l’actuació de Lydia Fairén i la seva capacitat vocal deixa en segon pla a la resta del repartiment des de l’inici de la representació. Tot i això, cal destacar també a Xavi Mira (Gómez) que dota de matisos al seu personatge tant com el text li permet, i a Meritxell Duro en el paper de l’àvia, que, amb a seva agudesa dialèctica, és l’origen de la majoria dels riures que desperta aquest text.

Música, bones veus i més d’un moment hilarant faran que aquesta obra, que té un durada una mica massa extensa, faci passar una bona estona a l’espectador i somrigui. Un espectacle apte per a tota la família, que sortirà amb bones sensacions i cantant, irremeiablement, la sintonia de la filmografia que va fer famosa a aquesta família.

← Tornar a La Familia Addams

Enllaç copiat!