Pere Ponce

L’actor Pere Ponce va néixer el dia 14 d’octubre de l’any 1964 a la localitat de Tortosa, província de Tarragona. Acabats els estudis secundaris, Pere es va matricular a la Universitat per estudiar la carrera de Psicologia. Tot i això, es va adonar que el que desitjava era ser actor, per la qual cosa va abandonar aquesta carrera i va decidir estudiar art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Els seus primers passos professionals van tenir lloc al teatre, l’any 1982, amb l’obra “Tres boleros”, a la qual van seguir força més durant aquesta dècada, com “El despertar de la primavera”, “Els 80 són nostres” o “ L´home del destí”. I, als 90, podem assenyalar-ne algunes com “Restauració”, “El temps i l’habitació” o “L’home elefant”.

L’any 2004 l’actor va iniciar una gira teatral amb l’obra “Camí al cel”, una reflexió sobre l’holocaust nazi, en què interpretava magistralment, i des de diversos angles diferents, el cap d’un camp de concentració alemany.

Dels anys 2005 al 2007 l’actor va interpretar un altre paper excel·lent, el d’un jueu homosexual, a l’obra “Visitando a Mister Green”, sota la direcció de Juan Echanove i en què compartia cartell amb l’actor Juan José Otegui.

El 2008 va començar a representar l’obra “Un déu salvatge”, amb els actors Aitana Sánchez-Gijón, Maribel Verdú i Antonio Molero, muntatge que es va endur per tot Espanya, durant la gira fins a l’any 2010, any en què Pere participa , juntament amb Joel Joan, a “Pluja constant”.

Pel que fa al cinema, debuta l’any 1984 de la mà de Francesc Bellmunt, a la pel·lícula “Pa d’àngel”, a la qual en segueixen dues més del mateix director, “Un par d’ous” i “Radio Speed” .

 

De la resta de la seva filmografia, força extensa, podem destacar pel·lícules com “Estimo el teu llit ric”, “Alegre ma non troppo”, “L’arbre de les cireres”, “El pianista”, “Marujas assassines”, “Pitjor impossible, ¿ què pot fallar?”, “Dies de futbol” o “Floquet de neu”, entre moltes altres.

Pere ha treballat també a la televisió. El 1989 va intervenir a la sèrie de la televisió autonòmica catalana “Tot un senyor”, i l’any 1992 va passar a presentar el programa infantil “Pinnic”. Després va participar en algunes produccions i sèries de televisió, com “Jacinto Durante, representant” o “Falsa culpable”.

Però la sèrie que més popularitat li ha donat ha estat “Explica’m com va passar”, a la qual es va incorporar l’any 2002 interpretant Eugenio, un capellà obrer que realitza una gran tasca social, i que s’enamora d’Inés Alcántara.

Dentre els premis que ha acumulat l’actor durant la seva trajectòria professional, destacarem el Premi Ondas de Cine, el Premi al millor actor al Festival de Peníscola, el Premi Max de Teatre al millor actor de repartiment o el Premi al millor actor concedit per la Generalitat de Catalunya. A més, ha estat nominat dues vegades per al Fotogrames de plata al millor actor

Any de naixement
1964
Lloc de naixement
Tortosa
Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats