Tot el que necessites per anar al teatre

L’eclipsi

L’eclipsi

La Leonor i la Carla decideixen casar-se al jardí de la casa de la família de la Leonor, coincidint amb un esdeveniment astronòmic: un eclipsi total que enfosquirà la terra durant uns minuts, però que al mateix temps il•luminarà el futur amorós de la parella.

La intenció és que les casi l’alcalde de la ciutat, un vell amic del Ramon, pare de la Leonor i company de caceres. Però a conseqüència d’un contratemps judicial, l’alcalde no podrà oficiar la cerimònia i l’haurà de substituir l’únic regidor disponible en aquesta urgència: el de cementiris. Això obligarà a traslladar el casament dels jardins de la residència de la Leonor als jardins de la necròpoli municipal, amb totes les conseqüències que aquest fet portarà a les núvies i els convidats.

L’eclipsi és un espectacle de teatre musical en què el fenomen astronòmic determina també el desenvolupament de la música. L’alegria i la lluminositat de l’hora de l’Àngelus en què comença l’acció s’anirà esvaint amb l’arribada de la penombra. La desaparició del sol farà aparèixer els moments més foscos d’una partitura que explorarà també els racons més tenebrosos de cada personatge, fins que torni la llum.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats

Un casament, un alcalde corrupte i la mòmia de Lenin en una nit d’Eclipsi

1 juliol 2014

Feia dos anys que el Teatre Nacional de Catalunya no coproduïa cap obra amb el Festival Grec, però enguany hi ha tornat ni més ni menys que amb una òpera […]