Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 14,00€

Comprar Entrades

Strange Fruit

Strange Fruit

Virginia Martínez i Dani Campos ens proposen una reflexió política, racial i de gènere partint d’un gran tema de Billie Holliday: Strange Fruit. Un viatge musical a través de cançons interpretades per grans veus femenines afroamericanes des de Ella Fitzgerald passant per Nina Simone, Aretha Franklin o Tina Turner.

Sinopsi

Virginia Martínez, nominada als Premis Butaca per Germans de Sang Close To Liza,  ens proposa una reflexió individual, racial, política i de gènere a través de les cançons que durant dècades han interpretat les dones afroamericanes (un col.lectiu que sempre ha sabut descriure amb precisió l’essència de la seva ànima). A escena estarà acompanyada per la veu i el piano del Dani Campos que també signa la direcció musical de l’espectacle.

El repertori inclou molts estils: des de gospel, passant pel soul o el blues, fins al teatre musical i al pop-rock. Escoltarem composicions de George Gershwin, Duke Ellington, Jerome Kern, Nina Simone, Otis Reding o Xavier Montsalvatge. Cançons que han estat cantades i versionades per Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters, Shirley Verrett, Eartha Kitt, Lena Horne, Nina Simone, Aretha Franklin o Tina TurnerStrange Fruit inclou l’estrena en català de 14 d’aquestes cançons adaptades per Jordi Galceran, Anna Ullibarri, David Pintó i Roser Batalla.
L’estranya fruita, que dona nom a l’espectacle, és el títol d’una cançó popularitzada per Billie Holiday. El tema parteix d’un poema escrit l’any 1937 per Abel Meeropol per expressar el seu horror pels linxaments d’afroamericans dels als anys 30 al Sud dels Estats Units. El mateix autor és el compositor d’aquesta la música que al 1939 va ser enregistrada per primer cop per Billie Holiday.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Fotos

Strange FruitStrange Fruit

Valoració espectadors

  • 12345

    JOSEP OLIVA SASÉ

    Avui a El Maldà he pogut gaudir de l’estrena d’aquest espectacle amb dramatúrgia i direcció de Xavi Casan. Es tracta d’un crit contra el racisme i que es presenta com un viatge musical de cançons mítiques de diferents gèneres, blues, soul, gospel i musicals, que van fer famoses diferents cantants consagrades afroamericanes, com Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Natalie Cole, entre moltes altres. Totes les cançons són cantades en català i de la traducció s’ha encarregat, Roser Batalla, Jordi Galcerán, David Pintó, Anna Ullibarri i Albert Mas-Griera. A escena un piano i una tènue il·luminació són suficients per crear un ambient càlid i relaxant, un regal per als sentits vaja. Fantàstic Dani Campos. que ha fet els arranjaments, la direcció musical i és alhora qui toca el piano. I magnífica Virgínia Martínez (Germans de sang i Close to Liza) que amb nota molt alta ha aconseguit posar-se en la pell de cadascuna de les cantants amb una harmoniosa veu. Un espectacle d’altíssima qualitat que cal. veure i escoltar si o si. Fins al 8 de juliol.

    14/06/2018