Sàpiens

Sàpiens

Ell és en Valentí Puig, el Conseller de Salut del moment, i com a bon sapiens, ha lluitat incansablement per ser qui és, per ser on és, i per cuidar dels altres. També, com a bon sapiens, està carregat de problemes, gairebé sempre ridículs i insospitats. Ella és la Marga Coll, i tot el que ella és i representa canviarà completament la vida d’en Valentí. I no pararà fins a trasbalsar també la de tota la resta. Ella té una proposta que en Valentí no podrà acceptar, que ni tan sols podrà considerar. Però… la Marga ha arribat per quedar-se. De la manera més absurda. De la manera més eficient. Legalment. Per capgirar-ho tot. Perquè la Marga no és precisament…

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Josep Oliva Sasé

  Després de diversos intents tots fallits avui per fi a láuditori de Canovelles he pogut veure aquesta obra escrita per Roc Esquius i dirigida per Sergi Belbel. Per si algú encara no l’ha vist, no comentaré la trama per no restar interès, només dir que es mou entre la comèdia i la ciència ficció. El text tot i que m’ha semblat enginyós i original li he trobat algunes mancances i conforme avançava l’obra s´ em feia repetitiva i anava perdent interès. És probable per no dir segur que no és el mateix veure-ho a la Flyhard amb els actors a tocar i un espai reduït que on jo l’he vist, un escenari enorme on els dos actors es perdien. En canvi pel que fa a la interpretació tant Enric Cambray com Mireia Portas m’ha semblat que fan un treball extraordinàri. El resum és que anava amb moltes expectatives i no m’ha acabat de fer el pes, llàstima.

  10/06/2018
 • Marta Turu
  Marta Turu

  Si bé la intimitat de la sala Flyhard per si sola ja aconsegueix despertar una atmosfera especial que és sempre un valor afegit, en aquest cas els magnífics Enric Cambray i Mireia Portas, a tocar gairebé literalment de l’espectador, omplen la sala irradiant una vitalitat més que explosiva.

  Des de la subtil comèdia fins als més explícits jocs gesticulats, Sàpiens aconsegueix no només fer passar una bona estona amb un humor trenat i afinat subtilment, sinó que va molt més enllà i, en ocasions, canvia totalment de vessant i s’atreveix a fer crítica de temes molt més complexos: la humanitat i les seves ambicions, pors i reaccions, per exemple, són constantment qüestionades, fent-nos reflexionar des de la comoditat de les seves cadires de cuir –quasi tot l’escenari que hi ha; tampoc necessiten res més-.

  Magnífic guió de Roc Esquius, que juntament amb dos grans actors i lleugers tocs d’audiovisual, és recepta d’èxit segur: entrades exhaurides que van fer-los prorrogar durant un mes… En el que han tornat a omplir butaques. Com a únic suggeriment, el proper cop estaria bé veure-us en una sala un pèl més gran; si bé és cert es perdrà part de la màgia i la proximitat d’ambients com la Flyhard, la gent mereix veure-us i disfrutar-vos com ho hem fet nosaltres!

  02/03/2018
 • pepe

  Teatro del bueno…. solo para mentes pensantes….. un 10

  18/01/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Si algo me encanta de las producciones de la Sala Flyhard es que en casi todas sus obras hay algo de ciencia ficción, de distopia, también un toque de Black Mirror.
  Y es que me chifla! Por eso a pesar de que el teatro me pilla mega lejos de mi casa y que siempre programan, a mi parecer, a una muy tarde 21h de la noche, siempre acabo yendo.
  La obra que nos ocupa tiene un argumento que mejor no desvelar, así el futuro espectador irá sorprendiéndose con el argumento como yo lo he hecho.
  Y me he sorprendido mucho!
  Maravillosa Mireia Portas! Me ha hecho reír muchísimo!
  Y me ha encantado ese hilo musical que han puesto en los momentos de tensión y que precia que estuvieras viendo una serie de TV Jajajajaja
  El único pero se lo pongo que la segunda parte de la obra flojea un poco. La primera parte es PERFECTA!
  Corred a verla. Risas aseguradas!

  16/01/2018
Articles relacionats
Sergi Belbel: «Crec que ‘Sàpiens’ és una bona obra per al moment que estem vivint»

Sergi Belbel: «Crec que ‘Sàpiens’ és una bona obra per al moment que estem vivint»

16 gener 2018

L’actor Roc Esquius, conegut per haver format part del repartiment de La Riera (TV3), continua la seva incipient trajectòria com a dramaturg. Especialitzat en comèdies de ciència-ficció, després d’iMe, Mars […]

Les obres que ens recomanen els crítics, periodistes culturals i col·laboradors de TB

Les obres que ens recomanen els crítics, periodistes culturals i col·laboradors de TB

7 setembre 2017

Amb l’inici oficial de la temporada teatral les cartelleres de tots els teatres de la ciutat s’omplin de moltes propostes i més enllà dels nostres gustos, teatres, actors, dramaturgs i […]