Tot el que necessites per anar al teatre

Ricard de 3r

Ricard de 3r

Aquesta és la historia d’en Ricard, un adolescent tímid i introspectiu que passa hores tancat al garatge de casa seva, alimentant la quotidianitat que ell percep com a excloent, hostil i depriment. Un dia, gràcies a un fet extraordinari que altera la monotonia, descobreix l’obra El Rei Ricard III de William Shakespeare. Els paral·lelismes que troba de Gloucester amb la seva pròpia vida el porten a obsessionar-se amb el personatge que es converteix en l’exemple a seguir, utilitzant, com ell, la manipulació i la violència per intentar canviar el seu trist destí. A Ricard de 3r l’espectador, convertit en voyeur de primera fila, observarà amb detall la metamorfosi de l’adolescent, i no podrà evitar preguntar-se quina part de responsabilitat té l’educació i la societat en casos com aquest.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • No vaig tenir oprtunidad de veure-la a Barcelona i ahir ho vaig poder fer i gaudir al Cecuca. Una joia de les que no et pots perdre. Escrita per Gerard Guix i magníficament dirigida per Montse Rodríguez, ens parla d’un adolescent, un noi tímid amb problemes de relació amb els pares, no correspost per la noia que vol i turmentat pel bullying a què es veu sotmès. Viu la seva vida en solitari al garatge de casa seva on munta el seu habitat. Llegint el llibre de Shakespeare empatitza amb la figura del Rei convertint-se en un ésser agre, violent i agresiu amb un final que no desvetllaré però que la majoria ja sabeu. Un text amb poques paraules molt poques, però és que no calen perquè el llenguatge del moviment el fa tan o més comprensible. Fantàstica la posada en escena, amb una perfecta il-liminaciò i que al no representar-se en la sala convencional sinó darrere escenari, transmetia a l’espectador el fet d’estar compartint amb ell el seu habitat. No puc opinar de Quim Avila, perquè encara que no van dir el motiu, suposo que és perquè està al Lliure amb In memoriam, no va ser ell qui la va interpretar. En el seu lloc ho va fer Guillem Balart Llonch actor a qui no recordo haver vist i que em va sorprendre gratament amb una interpretació sublim. El rodatge és molt important i més en una obra com aquesta on el gest està per sobre de les paraules i Balart ho ha superat amb una nota molt alta. No se si tenen previst gira però si la fan i no l’heu vist o voleu repetir (jo ho faria), és imperdible. És d’aquelles obres que no es queden a la butaca, t’emportes l’emoció i la reflexiò a casa i et dura dies.

  13/11/2016
 • Aquest cap de setmana, gràcies a la recomanació d’un amic, he gaudit d’un dels millors espectacles de petit format que he vist en molt temps. Estic d’acord que es tracta d’una petita gran joia de la cartellera: arriscada i provocant a l’espectador, primer des d’un inquietant paper de voyeur (es com veure a través del pany la intimitat d’aquest adolescent) i després fascinada per com aquell petit món es transformava… i tot això amb pocs recursos, molt talent i un sol actor en escena (increïble Quim Ávila). Han aconseguit que surti del teatre amb moltes ganes de tornar-la a veure!

  16/03/2015
 • Un plaer per a tota aquella persona que estimi el teatre i que vulgui obrir la seva ment a una experiència única, realment arriscada que no et deixa indiferent i que et fa viure moment per moment. Teatre autèntic! Valents!!

  10/03/2015
 • Arriscat, diferent, molt potent… tan de bo hi hagués més espectacles així a la cartellera teatral de Barcelona.
  Un engranatge molt ben tramat que no para de créixer fins al final.
  L’actuació de Quim Àvila sublim, la posada en escena i la dramatúrgia molt interessants i sorprenents…
  Els amants del bon teatre l’haurien de veure sí o sí!

  10/03/2015
 • san

  Me aburri bastante,los primeros 30 minutos estas rezando para que pase algo por que se hace pesadita.Un adolescente que se obsesiona con Ricardo III de shakespeare para vengarse de su entorno……..para pillar una escopeta leete la biografia de chuk norris y no metas a shakespeare para darle nivel a la obra.

  08/03/2015
Articles relacionats
Quim Àvila: “No m’agrada l’estabilitat. Si la trobo, tiraré un dels seus fonaments per tornar al desequilibri”

Quim Àvila: “No m’agrada l’estabilitat. Si la trobo, tiraré un dels seus fonaments per tornar al desequilibri”

30 novembre 2015

Té 21 anys. És actor. Nascut a Barcelona. Format al Col·legi del Teatre i l’Estudi Laura Jou. De gran, volia ser pallasso. Ha cridat l’atenció de la crítica pel seu […]