Tot el que necessites per anar al teatre

Revolta de bruixes

Revolta de bruixes

Debut de les noies de La Kompanyia Lliure amb el famós text de Josep Maria Benet i Jornet, el degà de la dramatúrgia catalana contemporània. El va estrenar a barcelona el Josep Montanyès. hi torna ara, mirant la revolta amb ulls d’avui, el Juan Carlos Martel Bayod.

La història de Revolta de bruixes narra tot allò que succeeix a sis dones i un home en el transcurs d’una nit de lluna plena. Elles componen la brigada encarregada de la neteja diària d’uns grans locals de caràcter despersonalitzat; ell s’ocupa de la vigilància i control nocturn d’aquests mateixos locals. Les dones tenen un problema comú, col·lectiu, que les enfrontarà amb el vigilant, però aquest problema és gairebé l’única cosa que les uneix, i és per això que la diminuta i domèstica revolta que sobrevé pot agafar aviat uns camins inesperats.
Amb termes manllevats del tarot podríem dir que, a les forces del dia, s’hi oposaran les forces de la nit; a l’emperadriu s’hi enfrontarà la papessa; a un concepte racional de la vida, una visió irracional de les forces que regeixen el nostre destí. De mica en mica, cobren importància i s’interfereixen entre si el problema dels límits de la intel·ligència humana, el problema de l’esquinçament interior que pot produir la passió amorosa, el problema de la por davant el dolor i la mort; tots ells acabaran per ser elements decisius en una lluita el resultat de la qual, al final de l’obra, no pot ser res més que provisional. Mentre, al marge de la batalla, però incidint en ella, la imaginació, l’instint de la vida, que ens presenten potser una alternativa. No es pretén donar respostes gaire contundents. Només plantejar unes angoixades qüestions, recordar alguns aspectes de la crisi ideològica que viu el nostre entorn, intentar l’anàlisi de per què, inesperadament, els bruixots tornen i es fan amb el poder.
Josep Maria Benet i Jornet desembre de 1981

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • A pesar de la comicidad de ciertas situaciones, hay una negrura que se va filtrando poco a poco y lo empapa todo, sólo hay que escuchar, abrir bien los ojos. Texto con mucho contenido, personajes densos y mucho talento en el escenario. Felicidades a la Jove K, y a sus excelentes acompañantes.

  18/11/2016
 • A pesar de la comicidad de ciertas situaciones, hay una negrura que se va filtrando poco a poco y lo empapa todo, sólo hay que escuchar, abrir bien los ojos. Texto con mucho contenido, personajes densos y mucho talento en el escenario. Felicidades a la Jove K, y a sus excelentes acompañantes. Muy recomendable

  18/11/2016
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Primera toma de contacto con la parte femenina de La Kompanyia Lliure! Y me han dejado con muchas ganas de más! Las chicas prometen y me ha encantado su frescura actuando y la ilusión que desprenden!
  Revolta de bruixes cuenta la historia de unas limpiadoras de oficina que luchan por un bien común: que les paguen la media hora de más que hacen cada día! Pero prácticamente será lo único que tengan en común las chicas. Poco más las une!!

  ESPECTACULAR la escenografía. Me ha encantado! Y como única nota negativa resaltar que hay algunos momentos de locura y donde es imposible atender a ls diversas conversaciones que hay en escena.

  04/11/2016