Tot el que necessites per anar al teatre

Nora

Nora, a partir de Casa de Nines de Henrik Ibsen, a la Sala Atrium

Casa de nines, La senyoreta Júlia La Gavina són les tres grans obres de la literatura dramàtica triades i adaptades per la companyia Sala Atrium sota el paraigua de La trilogia de la imperfecció. Una trilogia a partir de la dona però amb un crit per a tota la humanitat. Tres punts de vista masculins sobre tres dones que volen i necessiten anar més enllà del rol adquirit socialment per apropar-se al seu jo més íntim, humà i per tant allunyat d’allò que ens fan entendre que és el correcte, allò que s’espera… Allò perfecte. Tres autors que, visionaris, des de la transició del segle XIX al XX ens qüestionen més vius que mai als humans de la transició del segle XX al XXI.

SINOPSI

Nora és l’esposa del banquer Torvald Helmer i mare de tres fills. La vida sembla que ha arribat en un punt d’equilibri i felicitat per a la parella, per a la família. La Nora però, lluitarà per sortir d’aquesta casa de nines en la que s’ha convertit la seva vida i casa seva. Nora és la reivindicació i posada en qüestió dels valors que formen el que s’anomena en la nostra societat la felicitat i els seus pilars en una societat capitalista i basada sovint en l’aparença.

L’obra Casa de Nines, protegida pel Programa Memòria del Món de la UNESCO, és l’obra més traduïda i més representada del seu autor H. Ibsen;  la seva protagonista, Nora, s’ha acabat convertint en símbol de la igualtat i alliberació de la dona.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Proposta molt interessant i atrevida, bones interpretacions. Acertada posada en escena. Des del meu punt de vista, sobren alguns elements potser massa “conceptuals”. Molt recomanable!

  29/12/2016
 • ignasi tomás lopez-doriga

  https://culturayalgomas.wordpress.com/2016/12/25/nora-la-dignidad-de-la-esposa/

  25/12/2016
 • cesar s

  Mireia trias esta genial,original propuesta,pero se me hizo pesada.

  22/12/2016
 • Molt recomanable, molt bona escenografia amb els primers plans dels actors, molt bona feina d’interpretació amb l’afegit de gravació i projecció a l’escenografia, feina afegida pels actors.

  20/12/2016
 • Excel·lent muntatge escènic i no menys encertada adaptació de Casa de Nines d’Ibsen. Si alguna cosa cal destacar d’aquesta obra, al marge d’un missatge i unes situacions que segueixen vigents en la nostra societat, és una escenografia brillant. On l’audiovisual passa a ser un element més que demolidor. De cop i volta, els personatges ens miren de fit a fit i això impacta. Sí, nosaltres també formem part de tota aquesta comèdia. A més, podem veure l’acció en altres racons no visibles des del pati de butaques. Llàstima que en algun moment el so no arribés prou clar.

  El repartiment, equilibrat i convincent, aporta qualitat i dinamisme a un missatge que tot i haver passat més d’un segle de la seva estrena segueix vigent. Tot i que ara li’n diguem “postureo”, segueix fent el mateix mal. Del tot recomanable!

  16/12/2016
 • He trobat un excés de moviment dins de l’escenari, massa corregudes amunt i avall. sobre tot per part de l’actriu protagonista. La posada en escena és interessant malgrat que a vegades el video distreu de l’assumpte principal. L’escena de la cançó de Sia totalment fora de lloc.
  En resum bona feina dels actors però el resultat glogal no m’ha acabat de fer el pes.

  16/12/2016
 • Molt interessant aquesta proposta de l’equip Atrium
  Una escenografia molt encertada que li dona profunditat a la sala i amb l’ajuda de la il.luminació i el vídeo multiplica l’espai i les realitats, com un joc de miralls on descubrim l’altra cara dels personatges.
  Només potser he trobat en algún moment un excés de moviment, i això distorba una mica, tant pel que fa a l’argument com la tensió dramàtica. Però tot plegat una bona funció

  16/12/2016
 • Gemma Grau

  Molt bona interpretació dels actors, genial combinació de teatre i video, mostra la trista realitat de les relaciones humanes que segueix en la nostra societat actual.

  15/12/2016
 • Espectacle molt recomanable sobre el text d’Ibsen, que mostra amb encert part de les misèries de les relacions humanes. Molt bon aprofitament del petit espai disponible de la Sala Atrium amb una sorprenent utilització del video per part dels propis actors, que fan un treball força efectiu.

  14/12/2016
 • Molt bona adaptació de l’obra “Casa de nines” d’Ibsen reivindicant la trista realitat de que aquest tema segueix vigent en la nostra societat actual. L’extraordinària combinació de teatre i audiovisual fa que l’obra sigui molt àgil. A més, aquesta escenografia tan innovadora permet veure de prop l’excel·lent treball dels actors i no perdre’s cap gest. Per posar-hi alguna pega, concentrar en 80 minuts una obra d’aquest tipus fa que la decisió de la Nora sembli presa de forma una mica precipitada per qui no coneix l’obra original.

  12/12/2016