Tot el que necessites per anar al teatre

Llibres per cremar

Llibres per cremar

Amb Llibres per cremar, que suposa el debut de la Companyia Pyros, es proposa un joc de miralls monstruós on el públic pot veure idearis i comportaments reflectits que sacsegen consciències i fan prendre consciència de la importància de la cultura, perquè l’últim que ens queda, l’únic que tenim, al cap i a la fi, és la nostra humanitat.

SINOPSI

La ciutat està assetjada, les bombes han destruït la universitat i som al pic de l’hivern. Al pis del Professor, on es refugien el seu assistent Daniel i la Marina, estudiant d’últim any i amant del Daniel, només un combustible els pot permetre lluitar contra el fred: els llibres. Però no tothom hi està d’acord. A mesura que passen els dies i que el fred els tenalla, els principis ètics trontollen, es giren les tornes i el triangle format pels tres personatges s’anirà enterbolint a causa de la gelosia, els interessos, el poder i l’instint de supervivència.

 

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Magnífica estrena d’una companyia de nova creació; els membres de Pyros aprofiten cadascun dels 90 minuts de què disposen per a colpejar la consciència i qüestionar exponencialment la natura de l’ésser humà. En un context on la desesperança és tan esfereïdora com la guerra, els personatges evolucionen a un ritme trepidant en una espiral on l’ètica, la moral i fins i tot la pròpia humanitat són constantment posades a prova. I és que fins a quin punt són necessàries la literatura, la cultura i la història.. quan l’amenaça de la mort sobre la població és imminent?

    23/02/2018