Tot el que necessites per anar al teatre

Llibert

Llibert

Una mare, relata els 15 dies de la vida del seu fill i com passa, ella i la seva parella, des de l’explosió de felicitat de saber que està embarassada, fins a la conclusió que el millor que li pot passar al seu fill és morir-se. La muntanya russa per la que ha de passar, com va canviant la seva projecció sobre la vida futura, la visió que té de tot el que l’envolta, de la malaltia, de la mort, les decisions que ha de prendre, els dubtes, el dolor, els entrebancs i les contradiccions amb les que s’enfronta.

Sobre l’escenari, la mare, convoca per necessitat, dues còmplices, dos esperits que es materialitzen en una amiga i una cantant de rock, paraula i música, que aniran transmutant-se a mesura que transcorre la història en totes les veus que necessita el relat. Un relat que parteix d’una memòria que a vegades es trenca, i a vegades s’inventa a si mateixa, que barreja realitat i ficció, que vola cap a la fantasia i que toca de peus a terra. Des d’una visió molt personal, Llibert, t’arrossega com una tromba d’aigua i et deixa, finalment, el solatge d’uns fets particulars que tenen valor universal. Un còctel d’humor i tragèdia que t’atrapa fins al final.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • No vaig tenir la oportunitat de veure Llibert, però la nova versió Llibert Unplugged no es queda enrera. Absolutament recomanable!

  13/03/2021
 • Obra impactant en la que tot fa gust a veritat.
  Varem sortir emocionats i commocionats…imprescindible!
  No havia vist RES igual i he vist mooooolt de teatre….El futir del teatre català està bones i expertes i sensibles mans.
  Endavant Llibert!

  27/04/2014
 • Contingut dur amb una crítica social interessant. Bona idea la incorporació de Mürfila dins el trio protagonista.

  20/04/2014
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Una obra que trata un tema muy delicado, muy duro y dificil de soportar.
  A pesar de lo duro de la temática el texto está escrito de manera que no se convierta en un drama total. La forma de narrar la historia, los magníficos momentos musicales de Múrfila, el buen hacer de las actrices, el montaje maravilloso y que a ratos nos hace sacar una sonrisa aunque la trama sea de drama total.
  La vuelta a casa en metro no he podido parar de pensar en la pregunta que nos cuestiona la obra. Dificil decisión…

  15/04/2014
 • Llorenç Prats Canals

  Dura, intensa, molt però que molt ben escrita, interpretada amb la intensitat justa per no asfixiar l’espectador. Al final gairebé no goses aplaudir. El text i les actrius s’ho mereixen, i tant, però com pots aplaudir una realitat tan crua, i alhora perfectament quotidiana, tens el cor encongit i has de fer un esforç perquè no es pensis que no has apreciat l’enorme qualitat que atresora la proposta.
  Dit això, i ho podria tornar a repetir i repetir… he de dir que el muntatge no m’ha agradat, massa artifici, em feia nosa. Me la imagino gairebé com un monòleg i en un espai molt íntim, una confessió, el devessall de sentiments d’una persona que despulla la seva ànima (o el que sigui) davant teu. La resta sobra, no perquè no ho facin bé sinó perquè hauria de seu un muntatge per a la nuesa del text i l’actriu. En fi, tot no pot ser, sinó seria perfecte.

  13/04/2014
 • El millor text de l’any. Creatiu, amb coses a dir i corrent riscos.

  07/04/2014
 • Brillant , emotiva i valenta . Mai m’havia arribat tant dins una obra és per no oblidar. Bravo. Feia temps que no veia una platea tan emocionada.
  Colpidora, vibrant, directa a l’estómac sense subterfugis.
  Una obra valenta, feta per uns valents, que us conmourà i us deixarà clavats a la butaca mentre en Llibert vola ben amunt.

  23/11/2013
Articles relacionats

La Biblioteca de Catalunya reviu Llibert

11 abril 2014

Torna a la ciutat comtal l’obra guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or 2014. Norbert Martínez dirigeix Llibert, la primera obra de Gemma Brió: “una dramaturga viva i contemporània!”, exclama Martínez, doncs és […]

Llibert torna a la Biblioteca de Catalunya

20 març 2014

L’espectacle Llibert, considerat pels nostres col·laboradors com “IMPRESCINDIBLE” durant la seva estada al Teatre Almeria torna a la cartellera, aquest cop apadrinats per La Biblioteca de Catalunya, que gestiona la […]