Tot el que necessites per anar al teatre

La Venus de les pells

La Venus de les pells

Considerada una de les millors obres de Broadway dels últims anys, La Venus de les pells és un text magnètic en el qual es produeix un duel entre dos personatges, que, a mida que es coneixen, es transformen, canvien de personalitat; s’inverteixen els rols, el joc de les parts, res és el que sembla.

Sinopsi

La història presenta un jove i ambiciós dramaturg que està desesperat per trobar l’actriu que haurà de representar el personatge femení de la seva adaptació de La Venus de les pells, de Leopold von Sacher-Masoch; obra que obrirà les portes al concepte del masoquisme. Ja fora de convocatòria, apareix Vanda, una jove actriu que sembla no encaixar en el paper. Tanmateix, convenç l’autor i comença una aventura que els portarà pels terrenys del poder, la seducció, el misteri, barrejant realitat i ficció, veritat i mentida. Fent ús de la intel·ligència, l’humor i la foscor, trepitjaran constantment les fronteres de la dominació posant de relleu el dominador i el dominat. Acabaran on possiblement no havien previst.

L'obra

La Venus de les pells és una obra de David Ives basada en la novel·la homònima de Leopold von Sacher- Masoch. El muntatge teatral va ser estrenat el 2010 al Classic Stage Company i el 2011 a Broadway. Va ser guardonat amb el premi Tony 2012 a la Millor Interpretació femenina (Nina Arianda), i també nominada com a Millor Obra de l’any. També va ser nominada als Drama Desk Awards 2012 en la categoria de Millor Actor (Hugh Dancy).

Considerada una de les millors obres de Broadway dels últims anys, La Venus de les pells ha estat un èxit tant de crítica com de públic.Roman Polanski adapta l’obra teatral de David Ives i la porta al cinema l’any 2013. L’any següent Polanski va ser nominat durant la 39a edició dels Premis César en la categoria de Millor Director.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Xavier Monràs

  Text intel·ligent i treball esplèndid de tots dos intèrprets, amb menció especial per Raquel Ferri. Del millor de la temporada -fins ara- en petit format.

  27/03/2021
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  LA VENUS DE LES PELLS

  Es el segundo montaje que veo de esta obra (aparte de la película que también me la he tragado).
  Está claro que soy fan! Y además esta nueva producción tenían como actores a Ruben de Eguia y Raquel Ferri. Soy fan fatal de ambos! Así que no me lo podía perder.
  Claramente la Ferri se come el espectáculo. Esta estupenda, poderosa, atrayente, sexy!! Imposible hacerle sombra.
  Además me ha sorprendido mucho el montaje, la ilu nación, etc para ser una producción de un teatro “pequeño”.
  Muy apañado todo!!
  Claramente el efecto sorpresa de la trama lo he perdido. Pero la he disfrutado muchísimo!
  Ay… ahora me vienen ganas de ver la peli otra vez jajajajaja

  25/03/2021