Tot el que necessites per anar al teatre

La dona pantera

La dona pantera

La companyia Projecte Ingenu presenta l’espectacle La dona pantera en una adaptació d’Anna Maria Ricart dirigida per Marc Chornet. 

Palau i Fabre, autor de la peça, troba en el mite de Don Juan dels ingredients que necessitava: joc de màscares, dualitat, la recerca de l’Ideal i l’Absolut. Per això reinventa el personatge i el situa en diferents contextos, amb diferents gèneres dramàtics però sobretot la tragèdia i la farsa.

En l’adaptació escènica que realitza Projecte Ingenu, la figura de Don Joan és encarnada per un home i per una dona, construïnt un díptic a partir de les paraules de Palau i Fabre. 

Sinopsi

I si Don Joan fos una dona?
Don Joan és un seductor irresistible. La Joana és una seductora irresistible.
Don Joan va de llit en llit. La Joana va de llit en llit.
Don Joan enganya, abandona. La Joana enganya, abandona.
Don Joan busca l’amor. La Joana busca l’amor.
Don Joan va al psicoanalista. La Joana s’enfronta a un judici.
Don Joan continua la seva vida. La Joana mor.
No, a la Joana la maten.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Projecte Ingenu, una vez más, arriesga en su revisión de un clásico, adaptándolo a nuestros dìas mediante un inteligente uso de la tecnología, aunque respetando su esencia en todo momento. El resultado bajo mi punto de vista, como en su anterior obra inFAUST, es excelente. Magníficos actores (mención especial para el Joan masculino) y una puesta en escena minimalista a la par que elegante mediante la cual el espectador recibe múltiples estímulos sin, por ello, llegar a la saturación. Desde ya, como fan declarado de la Cía., hago cábalas sobre cuál será el próximo clásico que osarán diseccionar.

    03/03/2019
  • Una reflexió doblement transgressora sobre el mite de Don Joan. L’home seductor és admirat i només té una preocupació, la d’entendre’s ell mateix; en canvi, quan aquest rol és assumit per una dona, ha de justificar-se contínuament si no vol ser humiliada i condemnada socialment.
    La posada en escena és valenta i arriscada. Els mateixos actors són els càmeres, les converses de camerino formen part de l’espectacle, el joc simbòlic amb els ninos, el ball de màscares, la representació de l’inconscient freudià a la consulta del psicoanalista….tot això dona força a un text que fa que l’espectador hagi de triar entre mirar directament la realitat per ell mateix o mirar-la projectada.
    La revisió d’un clàssic plena d‘una rabiosa actualitat!!!

    10/02/2019
Articles relacionats
I si Don Joan fos una dona?

I si Don Joan fos una dona?

5 febrer 2019

El dia 8 de febrer s’estrena a l’Escenari Joan Brossa el nou muntatge de la companyia Projecte Ingenu: La dona pantera. La peça neix a partir de l’adaptació lliure que […]