La casa de les aranyes

La casa de les aranyes

Desvetllar un passat misteriós pot condicionar el present?
Text de maduresa del valencià Paco Zarzoso, La casa de les aranyes retrata amb una fràgil delicadesa la desolació d’unes vides distanciades del contacte amb la resta de la societat, i fortament marcades per les cicatrius que els lliguen als seus records més incòmodes.

Sinopsi

A la vora d’un pantà s’alça un edifici mig abandonat, on durant força temps només hi han viscut algunes aranyes descomunals. El clima de la comarca va canviar absolutament quan la construcció de la presa hidroelèctrica va submergir en l’oblit el poble més proper. Des d’aleshores, els pocs habitants de la zona malden per superar la seva complicitat més o menys directa en la destrucció d’aquells paratges, mentre els caçadors furtius n’amenacen cada dia la tranquil·litat.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Bastante decepcionado con esta adaptación del texto de La Casa de les Aranyes. Una historia sobre personas que viven bastante aisladas en un entorno rural. Historias en 2 tiempos donde la desesperación, la depresión, el amor enfermizo y la fustigación están a la orden del día.
  No he empatizado nada con estos personajes tan atormentados, tan dramáticos, tan suicidas de amor y tan psicopatas. Quizás no me lo han sabido explicar bien en la propuesta escénica o yo no lo he entendido.
  Además me ha parecido bastante sobreactuada la interpretación de prácticamente todo el elenco actoral (a excepción de Àgueda Llorca que se la veía más natural). Aquello parecía una telenovela venezolana…
  De la propuesta sólo salvo la escenografía y la iluminación que me ha parecido muy acertado.
  Lo siento por lo demás…

  30/01/2020
Articles relacionats
‘La casa de les aranyes’, de Paco Zarzoso, s’estrena al TNC

‘La casa de les aranyes’, de Paco Zarzoso, s’estrena al TNC

20 gener 2020

La casa de les aranyes és un text sorgit de l’encàrrec del Teatre Nacional de Catalunya i de l’Institut Valencià de Cultura al dramaturg Paco Zarzoso. L’obra, amb autoria de […]