‘La casa de les aranyes’, de Paco Zarzoso, s’estrena al TNC

Redacció

La casa de les aranyes és un text sorgit de l’encàrrec del Teatre Nacional de Catalunya i de l’Institut Valencià de Cultura al dramaturg Paco Zarzoso. L’obra, amb autoria de Zarzoso i direcció d’ell mateix i de Lurdes Barba, es podrà veure del 22 de gener al 9 de febrer a la Sala Petita del TNC, i del 14 al 23 de febrer al Teatre Principal de València.

El públic podrà comprar el llibre amb el text de La casa de les aranyes, publicat per Arola Editors i TNC, a un preu de 3 € els dies de funcions. Text inclòs a les lectures del projecte de clubs de lectura Llegir el teatre (TNC/Biblioteques públiques de Catalunya).

Desvetllar un passat misteriós pot condicionar el present

A la vora d’un pantà s’alça un edifici mig abandonat, on durant força temps només hi han viscut algunes aranyes descomunals. El clima de la comarca va canviar absolutament quan la construcció de la presa hidroelèctrica va submergir en l’oblit el poble més proper. Des d’aleshores, els pocs habitants de la zona malden per superar la seva complicitat més o menys directa en la destrucció d’aquells paratges, mentre els caçadors furtius n’amenacen cada dia la tranquil·litat.

Text de maduresa del valencià Paco Zarzoso, La casa de les aranyes retrata amb una fràgil delicadesa la desolació d’unes vides distanciades del contacte amb la resta de la societat, i fortament marcades per les cicatrius que els lliguen als seus records més incòmodes.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!