Tot el que necessites per anar al teatre

L'Avar

Joan Pera protagonitza aquesta comèdia on Molière utilitza tots els ressorts de l’humor: el personatge còmic d’Harpagó (el còmic de la situació) i, per descomptat, la comicitat de les paraules i els gestos, heretats de la farsa i del ball que l’autor coneixia molt bé. A més de triomfar, l’amor i la joventut se’n riuen de l’autoritat que vol casar-los en contra dels seus desitjos.

SINOPSI

Vidu i terriblement avar, Harpagó vol casar la seva filla Elisa amb Anselm, vell i ric, disposat a prendre-la sense dot, però Elisa vol casar-se amb Valeri, que ha aconseguit entrar a la casa d’Harpagó contractat com a intendent. Al mateix temps, Harpagó i el seu fill, Cleante, rivalitzen per l’amor de Mariana. Per ajudar el seu amo, el criat de Cleante, l’Escletxa, roba l’or d’Harpagó. Acusat en fals, Valeri revela el seu amor per Elisa. Aquest tradicional recurs de la confessió acaba desfent el nus de tota la intriga: Anselm descobreix que Mariana i Valeri són els fills que creia perduts en un naufragi. Al final, ambdues parelles de joves podran casar-se i Harpagó quedarà satisfet de recuperar el seu preuat or.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • David Gómez Simó
  David Gómez Simó

  Un bon grapat de somriures i moltes rialles és el que ens hem endut d’aquesta representació. En Joan Pera, és un avar molt característic i aconsegueix la complicitat del públic en tot moment.

  28/04/2016
 • ignasi tomás lopez-doriga
  ignasi tomás lopez-doriga

  Us deixo la valoració del blog cultura y algo mas
  https://culturayalgomas.wordpress.com/2016/03/10/lavar-comedia-con-trasfondo-dramatico/

  10/03/2016
 • Josep Oliva Sasé

  Avui ho hem passat francament bé i rigut al Goya, amb aquest clàssic de Molière dirigit per Josep Maria Mestres. Crec que ha estat un encert haver comptat per el paper principal Harpagon, amb Joan Pera actor que feia anys no vèiem representar cap comèdia dramàtica, però aquest personatge, el clava. En cap moment se surt del guió ni afegeix els seus típics acudits, però manté una constant connexió amb el públic. Molt bé així mateix la resta de la companyia. La posada en escena ens ha agradat molt encara que hi ha algunes fallades, com veure passar els actors per darrere, que s’haurien de solucionar. Molt bé també el vestuari. La sala plena de gom a gom. Totalment recomanable si voleu passar una bona estona.

  19/02/2016
 • Anna Surroca Carrera

  Gran nit de teatre ahir a la nit al Goya. Molt bones actuacions de tots els actors però la de Joan Pera, sensacional! La seva actuació s’allunya dels seus darrers registres més esbojarrats malgrat que la figura de l’avar té un punt, també, còmic. Una obra excel·lent!

  11/02/2016
Articles relacionats
L’Avar des de dins: una visita als camerinos del Teatre Goya

L’Avar des de dins: una visita als camerinos del Teatre Goya

22 març 2016

Sovint, per no dir sempre, a les rodes de premsa els actors agraeixen «l’oportunitat» al teatre, asseguren que han après «moltíssim» durant els assajos amb els companys i el director […]