Tot el que necessites per anar al teatre

Imanol Arias: La vida a palos. Testamento

Imanol Arias: La vida a palos. Testamento

L’actor Imanol Arias torna als escenaria, després de quasi 30 anys d’absència, amb La vida a palos. Testamento.

Sinopsi

La vida a palos explica la història vital de El Alcayata (alter ego de Pere Atienza) i del retrobament amb el seu fill, de qui fa temps perdés la pàtria potestat. A través de tot un seguit de monòlegs i diàlegs es descriuen dos viatges. Un, en el passat, que és el que el pare va realitzar a través de les diferents geografies que van ser marcant la seva vida i un altre, el que ara porta a terme el fill, visitant els mateixos llocs en què va habitar el seu pare i que l’ajudaran a comprendre el sentit de la seva vida.

Un cantaor flamenc acompanyarà la biografia amorosa i el periple vital del Alcayata en la seva permanent recerca de l’amor ideal, representat en diferents figures femenines: l’equatoriana Gioconda- el gran amor de la seva vida; Consolació, una prostituta gitana que va intentar enverinar; també la dona amb la qual es va casar i mare del seu fill; i finalment la dona de la s’enamora a Almeria, on es refugia per passar els seus últims dies, i el retrobament amb el seu fill.

Video
https://www.teatrebarcelona.com/espectacle/imanol-arias-la-vida-a-palos-testamento?funcio_id=103758
https://www.teatrebarcelona.com/espectacle/imanol-arias-la-vida-a-palos-testamento?funcio_id=103758
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • susana navarro

  Texto, guión y escenografía bastante trabajada y buen trabajo de Imanol Arias, como siempre, la experiencia y los años es un punto…buen regreso a los escenarios teatrales tras tanto cine y a destacar sobretodo la música y el cantaor.

  11/01/2019
 • susana jorquera

  Una peça teatral diferent. Dos grans actors que crec que aquesta obra els hi queda curta o no dona l’encaix correcte. L’argument pobre i una mica aborrit però no està malament per pasar una tarda. Destacar el músic i els cantants.

  10/10/2018
 • Mª Rosa Bastante Ribes

  Feia anys que no veia una obra amb tantes mancances de tot. El guió ple de tòpics, tants que fins i tot les frases les podies acabar per avançat, inclús l’ havien posat una cita de Lope de Vega per fer-lo més “culte”. L’argument és dolentíssim. Hi ha escenes que no lliguen amb l’argument i que semblen més d’una pel·lícula de Buñuel en la vesant surrealista i que preten ser onírica. L’actuació dels actors està impostada, encorsetada i amb els to de veus que sembla que llegeixen per al públic, la conseqüència és que no arriba en cap moment a emocionar i sí a avorrir molt. Només dues actuacions a destacar, la del cantaor que ho fa molt bé i la del músic. Per a més inri, són aquests dos, cantant i músic, estan posats en lletra petita en el programa de mà i en canvi, el nom d’Imanol i el d’Aitor Luna figuren en un tamany més gran. Quina injusticia! Serà per què surten a la tele? Si és això és millor seria millor que l’Imanol es dediqués només al Cuéntame.

  08/10/2018
 • Montserrat Moreno Guirao
  Montserrat Moreno Guirao

  Drama romántico que cuenta la historia de el Alcayata( cantaor flamenco) a través de la boca de su amigo( Imanol Arias), donde entrará en contacto con el hijo que abandonó para seguir su carrera artística y donde se cuenta también sus vivencias amorosas. Todo ello amenizado con varios cantos flamencos en un escenario donde unos paneles sirven de muro para que se proyecten imágenes de recuerdos.
  Una obra diferente que te deja sorprendido.

  07/10/2018
 • Ana ISABEL CARRASCO MATEOS
  Ana ISABEL CARRASCO MATEOS

  Buena interpretación de Imanol ,estupendo Aitor,y Guadalupe genial! La música y el cante dan un toque diferente a la representación,sin embargo…no acabó de emocionarme la historia !

  07/10/2018
 • Maria Alejandra Coca Guardia

  Escenografia original,una historia profunda no lejos de la vida real,amores,desamores…era imposible dejar de seguir el guion,el papel de Immanol como siempre UNICO,especial bueno no hay palabras :) …….al igual q todo los actores…..bravooo

  07/10/2018
Articles relacionats
‘La vida a palos’ recupera, després de 24 anys, a Imanol Arias per al teatre.

‘La vida a palos’ recupera, després de 24 anys, a Imanol Arias per al teatre.

4 octubre 2018

“Vinc amb un sac a coll que és una herència que rebo d’un amic” diu Imanol Arias referint-se al text del desaparegut escriptor i periodista Pere Atienza en el qual està basada ‘La vida a palos’, espectacle que el torna al teatre després de 24 anys d’absència . “Pedro va morir i algú em va dir que la seva voluntat […]