Tot el que necessites per anar al teatre

Estranha forma de vida

Estranha forma de vida

El 1919 Ofèlia Queiroz va començar a treballar com a mecanògrafa en la mateixa oficina en la que Fernando Pessoa col·laborava de forma puntual. Un dia va descobrir els retalls d’una nota en que la jove expressava el seu amor vers el poeta, i va ser llavors quan ell va decidir declarar-se utilitzant els mateixos versos amb que Shakespeare va confessar l’amor que Hamlet professava a Ofèlia. Aquest va ser el punt de partida d’una història d’amor inusual que va generar una correspondència amorosa amb centenars de cartes que no van veure la llum fins la mort de Pessoa. La correspondència és l’únic testimoni d’aquesta peculiar història d’amor. Uns escrits que ens ofereixen una nova visió sobre la figura d’un dels escriptors més cèlebres del S.XX. Un escriptor supeditat a unes peculiars creences espirituals; un home que tem ser víctima de la bogeria. Un ésser que va viure una estranya forma de vida i va ser estimat per un amor excepcional.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • ignasi tomás lopez-doriga

  Us deixo la nostra valoració al blog cultura y algo más

  https://culturayalgomas.wordpress.com/2015/11/18/estranha-forma-de-vida-pessoa-y-el-amor/

  18/11/2015
 • Viure com diu una part del títol de l’obra (en definitiva, estimar) és tot un art. Aquest és un excel.lent comprimit que en 60 minuts aprofundeix en la complexitat d’aquest art i el llegat de Fernando Pessoa.
  Pels qui no coneixíem l’escriptor, hem sortit amb ganes de llegir més i conèixer-lo a través dels seus escrits i sobretot els seus curiosos heterònims.
  I sense saber qui era, hem tingut el plaer de viure una història d’amor plena de passió, esperança, expectatives diferents, dubtes, pors, distanciaments, retrobaments… que més d’un ens hem sentit identificats en més d’un moment. Per què qui ens ha dit que estimar no és dolorós??
  Gràcies al director i als actors perquè amb poc i de forma senzilla (i a la vegada elaborada) aconsegueixen sacsejar-nos i que el nostre cor no resti indiferent.

  17/11/2015
 • Me ha encantado!! La puesta en escena, la delicadeza de los textos, el trabajo de los actores…., creo que se crea una atmosfera estupenda para disfrutar de esta historia de amor. Muy recomendable!

  17/11/2015
 • Estranha forma de vida, te brinda a Fernando Pessoa, con tormentos internos prohibitivos para el amor y el ofrecimiento de genuinas cartas, interpretadas con generosas cualidades, entre ellas, el canto y la guitarra, que te mueven desde la risa hasta la lágrima en un acogedor Maldà.

  17/11/2015
 • Destacable la gran comunicació amb el públic, al què els actors aconsegueixen atrapar a l’hora què el fan partícep. Amb una exel.lent direcció què cuida els detalls, els tempos, i aconsegueix portar a l’espectador a l’angoixa, permeten.li a l’hora respirar quan més ho necessita. Amb la màgia d’un teatre com el Maldà, son 60 minuts de remoure emocions i raonaments, envoltats d’una atmòsfera molt pròxima. Sentiment, raó, bojeria, genialitat, passió, pors, necessitats…. tot armonitzat per fer.nos proper a un home què, amb tot, va ser estimat.

  16/11/2015
 • Marta Roureda

  Sensacional i fidel posada en escena del més significatiu del llibre “Un amor como éste”, el qual mostra la relació entre Fernando Pessoa i Ofelia Queiroz mitjançant les cartes que es van escriure durant alguns anys. Una obra que explica una història d’amor especial, real i preciosa. Una interpretació excel·lent i una escenografia que crea un clima delicat, màgic i ple de metàfores.
  La manera com han alliberat les paraules de les cartes de dues persones que van ser veritat amb un amor de veritat, ha estat absolutament brillant. Cal seure i gaudir de l’emoció de veure que l’amor no entén d’espai i temps…i que allò que necessitaven l’un de l’altre en aquella època no és diferent del que necessita qualsevol persona avui. Un regal magnífic per fer-se sol o acompanyat en un espai tan especial com és El Maldà.

  16/11/2015
 • Sens dubte molt recomanable! Després d’una xocolata calenta al carrer Petritxol va ser màgic endinsar-se en la història d’amor de Pessoa i Queiroz. Vaig riure i plorar en el transcurs de 60 minuts que dura l’obra, passant per mil emocions diferents.
  Enhorabona!
  Vau fer genial una tarda de diumenge!

  16/11/2015
 • Sin duda un amor inusual que me intrigaba muchísimo dado el carácter de Pessoa, y que hace un par de meses tuve la suerte de descubrir en una novela publicada por la Editorial Funambulista, que cuenta esta historia. Se titula “Un amor como éste” de Luis Morales. Es una historia vibrante y muy enriquecedora. He descubierto el lado más humano de Pessoa y he tenido la oportunidad de conocer a la extraordinaria Ofelia Queiroz.

  16/09/2015
Articles relacionats
Tardor literària al Maldà amb Carme Pla i les cartes d’amor de Pessoa

Tardor literària al Maldà amb Carme Pla i les cartes d’amor de Pessoa

10 novembre 2015

Doble sessió de teatre i literatura, leitmotiv de la temporada del Maldà. Carme Pla (T de Teatre) explica els contes de Calders, Rusiñol, Montcada i Carner amb Humor Humà i […]