Tot el que necessites per anar al teatre

Enciclopedia de fenómenos paranormales Pippo y Ricardo

Enciclopedia de fenómenos paranormales Pippo y Ricardo

Un creador teatral directe i provocador, Rodrigo García, recluta dos dels seus intèrprets preferits, Gonzalo Cunill i Juan Loriente, per posar en escena un muntatge que es basa en fragments d’una obra de principis de segle xx sobre fenòmens anormals.

Sinopsi

Pippo i Ricardo, dos amics membres d’una organització misteriosa inspirada en una antiga lògia maçònica, es dediquen a investigar un seguit de fenòmens de caràcter paranormal. Duran a terme les seves investigacions introduint-nos en un món d’anomalies amb molt a veure amb les que descriu l’investigador nord-americà de fenòmens paranormals Charles Fort (1874-1932) en El llibre dels condemnats.  Pedres que cauen del cel sense que se’n conegui la procedència, pluges de peixos, rodes de foc al cel… Quin és l’origen de tots aquests fenòmens? Fort ofereix les hipòtesis més estrafolàries en un llibre que és considerat una crítica directa al positivisme científic del seu temps. Estudiaran les anormalitats que descriu Fort els protagonistes d’aquest muntatge. I ho faran en una tenda de campanya a tocar del mar, on es trobaran amb una criatura desconcertant, The Thing, possiblement vinguda d’un altre món…

El llibre dels condemnats constitueix un punt de partida per parlar sobre fenòmens paranormals, però també sobre l’art i el seu consum, la manera com percebem la creació i sobre les modes. Tot pren la forma, en el llenguatge sempre incòmode de Rodrigo García, d’un text que el mateix artista considera gairebé “de pallassos”, en què l’estupidesa no és precisament absent. El resultat és una nova posada en escena desconcertant i provocadora d’un artista que s’expressa com sempre amb la màxima llibertat. Textos projectats en pantalles, una poètica evocadora, l’absurd en estat pur, uns músics que s’estan a l’escenari durant tota la representació… Són alguns dels elements d’una posada en escena de Rodrigo García que és successora de títols tan coneguts com Notas de cocina, Conocer gente, comer mierda, Compré una pala en IKEA para cavar mi tumba, Golgotha Picnic o Agamenón.

Video

Fotos

Enciclopedia de fenómenos paranormales Pippo y RicardoEnciclopedia de fenómenos paranormales Pippo y Ricardo

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració

Articles relacionats