El funeral de Mary-lin

El funeral de Mary-lin

Dels mateixos creadors de l’espectacle d’èxit Sota la catifa, arriba El funeral de Mary-lin, una comèdia fúnebre sobre les relacions familiars.

Sinopsi

L’Antonio i el seu germà David es retroben al funeral de la mare després d’anys de no veure’s. Miquel és un home pragmàtic que s’agafa la vida com un joc d’oportunitats especulatives. En David, en canvi, més idealista, és un artista plàstic que viu a l’estranger, la carrera del qual no va tan bé com presumeix. Encara hi ha un tercer germà, en Santi, el més petit dels tres, que no té cap ocupació estable i que confia que els pocs diners que els hagi deixat la mare l’ajudaran a sortir del forat on es troba. La visita al tanatori de Joan Bonfill, el cuidador sanitari que s’ha fet càrrec de la difunta durant els seus últims anys de vida, no tan sols trastocarà els vincles efectius entre els tres germans, sinó que desenterrarà també un passat que semblava del tot mort i sepultat.

¿Coneixem realment els nostres pares, fills o germans? ¿Ens coneixen ells a nosaltres tal com som? ¿Fins a quin punt la imatge que ens hem format els uns dels altres al llarg dels anys s’ajusta a la realitat? ¿És que potser ens mostrem tal com som amb la família? I s’hi ho fem, ¿ens veuen ells tal com som en el present o ens continuen mirant amb les ulleres d’un passat que ja no existeix? ¿I l’amor quin paper hi juga en el gran embolic de les relacions familiars? ¿El sol fet –com se sol dir– de portar la mateixa sang ens atorga privilegis emocionals sobre els nostres consanguinis?

El funeral de Mary-Lin aborda els conflictes no resolts entre germans i sobre com els llaços efectius amb els pares poden condicionar-nos fins i tot després de la seves morts.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Enric Torres

    Ha estat fantàstic. Molt bona interpretació i un guió molt ben fet. Ens hem fet un tip de riure. Molt recomanable per a qui vulgui passar una bona estona. Enhorabona a la companyia.

    08/09/2019
  • Josep OS

    Ahir vaig anar al Versus Glòries i aprofitant que les representen una seguida de l’altra vaig estar veient primer aquesta escrita per Pere Anglas amb adaptació i direcció d’ Oscar Molina per seguir després amb Separacions. Quan entres et lliuren un recordatori, escrit amb molta gràcia per cert, i en escena et trobes a la sala de vetlla d’un tanatori amb fèretre inclosa i allà coneixerem als tres fills de la difunta. Tres germans que entre si tenen una relació pràcticament nul·la i amb la seva mare també ja que només un d’ells i en comptades ocasions la visitava al geriàtric on vivia. Però la mort de la seva mare i en això coincideixen, serà una salvació als problemes econòmics que els tres tenen i l’únic que els importa és el repartiment de l’herència. Però els seus plans donen un gir ja que apareix a la vetlla, Johnny l’infermer que ha cuidat la mare en els últims anys i tot apunta que és el destinatari de l’herència. I fins aquí puc dir ja que no vull fer spoiler perquè el final és totalment inesperat. Una comèdia negra que ens parla de les relacions familiars de forma fresca, trepidant, carregada de sarcasmes i amb un text molt ben embastat que fa que no puguis parar de riure els 80 minuts que dura la representació. I pel que fa a la interpretació s em faria difícil destacar algun dels quatre actors, Ramon Codino, Txema Puigdollers, Marc Casals i Jordi Cadellans perquè cada un es posa a la pell del seu personatge de forma més que notable. Si voleu passar una estona molt divertida, us aconsello us passeu per Versus, no us en penedireu. Fins a l’1 de setembre.

    11/08/2019