Tot el que necessites per anar al teatre

El fantasma de Canterville

El fantasma de Canterville

Joan Pera protagonitza l’adaptació al teatre d’ El Fantasma de Canterville  un text original d’Oscar Wilde, adaptat per Joan Yago i dirigit per Josep Maria Mestres. 

Sinopsi

L’empresari nord-americà Hiram B. Ortis es trasllada juntament amb la seva família a un antic Castell prop d’Ascot, Anglaterra. Lord Canterville, propietari anterior de la mansió, adverteix els nous habitants que el fantasma de Sir Simon Canterville vaga per la casa des que va assassinar la seva esposa, Lady Eleonore.

Però els nous inquilins, el senyor Otis, la seva esposa Martha i la seva filla Virginia, no fan cas de l’advertència, sinó que es burlen constantment d’ell, tot i que el fantasma intenta pertorbar la pau de la família per activa i per passiva, per mantenir la seva reputació i el seu honor.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Comèdia “de enredo” sense massa gràcia. Per àvies de més de 60 anys. Escenografia grandiloqüent, però poc més.

  10/06/2018
 • Obra molt divertida, propera i entretinguda. Tot i que no es cenyeix estrictament al conte d’Òscar Wilde, l’adaptació en manté l’essència i la ironia. Bones interpretacions dels actors i actrius, surts del teatre amb un somriure!

  26/05/2018
 • muy buena la recomiendo es muy divertida y los actores interpretan super bien.

  10/05/2018
 • Impressionant! Vam passar una molt bona estona, apte per a tots als públics. Un Joan Pera inconfusible i la resta dels actors donaven el seu toc de gracia a la comèdia. Mai havia rigut tant!

  08/05/2018
 • Edu Alcaniz

  Es muy divertida pero a veces se hace lenta la historia. Al final pasamos un buen rato y el escenario es genial, hay un video en youtube como se monto, pero eso dejalo para despues de ver la obra.

  09/04/2018
 • Pocs fantasmes són capaços de seduir el públic com ho fa sir Simon de Canterville! Un intemporal Joan Pera que encanta des del primer instant a través del seu natural i únic carisma, mentre comparteix amb el públic les seves més curioses trifulgues. I és que pobre criatura, després de quasi mig mil·lenni ha perdut l’aura terrorífica de la que presumeixen els fantasmes més nobles del territori… I està disposat a qualsevol gest -per poc heroic que sigui, que amb 400 anys ja no ha quedat força enterrat el pes de l’orgull- per tal de recuperar-la!

  Amb una escenografia brillant i excepcionalment treballada, les peripècies de sir Simon s’agafen de la mà d’una família americana (Elisabet Casanovas, David Olivares i Betsy Túnez, tots ells encisadors per igual) que, estereotipada amb pulcra gràcia, està tossudament disposada a vèncer la partida amb la seva exasperant lògica i racionalitat. Destacar, també, les aparicions d’un multidisciplinar Pep Sais (magnífica la seva doble caracterització)

  Fàcil, còmoda i divertida, els seus personatges desperten empatia i connecten amb el públic, al que es dirigeixen en múltiples ocasions. Aconsegueixen que el fil conductor balli entre gags farcits de sarcasme històric, diàlegs referenciats subtilment i fins i tot moments de tendra empatia amb els habitants del més enllà; tots ells, en una actuació conjunta molt ben polida, mereixen els somriures i el clam exitós que profereix la platea del teatre Condal en trencar la maledicció i encendre els seus llums.

  29/03/2018
 • En Pep Sais també amb la governanta fa passar una molt bona estona

  14/03/2018
 • Molt divertida i a lhora treballada. Oscar Wilde era un gran escriptor i si a sobre d’actor de fantasma ens fots en Joan Pera es torna tota una obra d’art

  14/03/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  El fantasma de Canterville en versión comedia.
  El fantasma de Canterville escrito para lucimiento exclusivo de Joan Pera.
  Joan Pera haciendo de Joan Pera.
  Empiezo a pensar que tengo que dejar de ver obras de este hombre porque haga la obra que haga siempre actúa del mismo modo: los mismos chistes, los mismos gestos, todo igual.
  A pesar de ser el protagonista a mi parecer todos los elogios se los lleva Pep Sais que haciendo un doble papel como Conde de Canterville y la dama de llaves del castillo ha conseguido hacerme sonreír en varias ocasiones.
  También destaco los trucos de Magia y artificios técnicos que hay durante toda la historia. Me han sorprendido bastante para bien.
  Pero nada más…
  La obra se deja ver…

  23/02/2018
 • Un clàssic d’Oscar Wilde fet per al luïment de Joan Pera.

  19/02/2018
 • Avui al Condal hem pogut veure aquesta adaptació que ha fet Joan Yago a partir de l’original d’Oscar Wilde i que dirigeix ​​Josep Maria Mestres. L’acció ens situa als anys 50 a Anglaterra on un empresari nord-americà, la seva dona i la seva filla contacten amb Lord Canterville propietari del castell qui els convida a passar un cap de setmana allà amb la intenció de vendre-l’hi, però tot i que els avisa que hi ha un fantasma i ells no s’ho creuen, decideixen anar-hi. Un cop allà entra en joc Sir Simon, el fantasma (Joan Pera) i comencen a succeir-se tot tipus de situacions esbojarrades, martingales, aparicions, desaparicions i no segueixo perquè ho descobriu si decidiu anar-hi. L’escenografia presidida per una gran escalinata està molt aconseguida, així com un magnífic vestuari. Lògicament el pes de l’obra recau sobre Joan Pera que igual que va passar amb L’Avar no abusa de les seves típiques sortides gracioses i fa un excel·lent i complicat treball. La resta d’actors, a excepció d’Elisabet Casanovas que està fantàstica en el personatge de la filla, els altres per a mi compleixen però de forma desigual. Pels aplaudiments intueixo que la gent s’ho ha passat molt bé, i jo no puc dir que m’hagi avorrit però si que en alguns moments m’ha resultat pesada. De totes maneres és un tipus de teatre que l’èxit el tenen assegurat.

  15/02/2018
Articles relacionats
Joan Pera: “Fins fa poc, pensava que els fantasmes no existien. Ara ja sé que sí”

Joan Pera: “Fins fa poc, pensava que els fantasmes no existien. Ara ja sé que sí”

6 febrer 2018

El Teatre Condal acaba de presentar el seu nou projecte: El fantasma de Canterville. Es tracta d’una obra de nova creació signada per Joan Yago, basant-se en el conte original d’Oscar […]