Joan Pera: “Fins fa poc, pensava que els fantasmes no existien. Ara ja sé que sí”

Redacció

El Teatre Condal acaba de presentar el seu nou projecte: El fantasma de Canterville. Es tracta d’una obra de nova creació signada per Joan Yago, basant-se en el conte original d’Oscar Wilde i dirigida per Josep Maria Mestres. El director que, recentment, va dirigir a Joan Pera en L’avar de Molière, amb una bona rebuda per part de la crítica i el públic, ha expressat sentir-se molt content de repetir la fórmula d’haver i més, ara, amb un text de Wilde. “L’únic problema que tenia és que és literatura i, per tant, necessitàvem un autor amb prou talent per poder-ho adaptar. En aquest sentit, vaig pensar de seguida en el Joan Yago perquè tinc molta complicitat amb ell. És molt divertit, molt hàbil i ha sabut captar, perfectament, l’esperit de Wilde en la seva adaptació i, a més, fer-la a la mida de Joan Pera”, ha declarat Mestres en roda de premsa.

Yago situa l’acció en un castell anglès en venda, traslladant l’original al Londres dels anys 50 per donar-li un aire una mica més contemporani. “Fins i tot, té algun punt relacionat amb l’era Trump”, ha explicat el director. Aquest espai misteriós acollirà la trobada entre el món immaterial d’un Lord anglès del segle XVI i una moderna família nord-americana del segle XX.

Aquesta adaptació a llengua catalana del clàssic de Wilde és un diàleg còmic ple d’ironia i de crítica a la societat, que segueix una estructura similar a la de les tres grans comèdies de l’escriptor anglès: El ventall de Lady Windermere, Un marit ideal i La importància de ser Frank.

Joan Pera ha compartit la seva il·lusió de continuar fent teatre, aprenent i ara encapçalar aquest espectacle a l’edat de 69 anys: “Només em trobo bé quan estic damunt d’un escenari, com diu la meva dona”. Per ell, ha sigut un procés “dur però molt plaent. És la primera vegada que interpreto a un fantasma. Fins fa poc, pensava que no existien… ara ja sé que sí”, ha comentat fent broma. Focus ha apostat per fer una producció potent, amb trucs escenogràfics i un decorat que escenifica un castell encantat amb una llarga escalinata que aportarà l’ambientació perfecta per a aquesta comèdia d’intriga.

Al costat de Joan Pera, completen el repartiment un grup d’actors i actrius molt variat, amb noms com Elisabet Casanovas, Pep Sais, David Olivares, Betsy Túrnez i Òscar Castellví. El muntatge es podrà veure a partir del pròxim 13 de febrer al Teatre Condal de Barcelona.

Articles relacionats

Quim Llisorgas: Més enllà dels límits

Un límit és un punt on s’acaba un territori o una capacitat, però de vegades  qui estableix on se situa aquest límit  pot tenir un criteri equivocat o limitat. Quan […]

Comentaris
 • Mª Eugenia

  Gran interpretació, no sabria dir qui ho fa millor. Una direcció fresca, divertida i a la vegada tendra. Una escenografia plena de màgia i sorpreses. Vaig gaudir molt de l’obra.

  Respondre
  21/02/2018
 • Eulàlia Garcés Madrenas

  Grans actors en un escenari sorprenent. Un humor a voltes mig amagat, fa que l’espectador valori cada paraula del guió. Val la pena!

  Respondre
  16/02/2018
Enllaç copiat!