Tot el que necessites per anar al teatre

Desdèmona

Desdèmona

Desdémona, a play about a handkerchief està inspirada en l’Otel·lo de William Shakespeare. Escrita per Paula Vogel, en clau de comèdia, les protagonistes són els tres personatges femenins d’Otel·lo: Desdèmona, Emília i Bianca. Cap d’elles és tal com Shakespeare ens les presentava, i és per això que Paula Vogel crea unes escenes paral·leles a l’acció principal, on juga amb els personatges i els dota d’una personalitat que no apareixia al text original.

Vogel escriu seqüències cinematogràfiques del darrer dia de vida de Desdèmona abans de ser assassinada pels seu marit Otel·lo. Són com les escenes eliminades que no apareixen a la pel·lícula que tothom coneix. I en elles planteja la possibilitat que la gelosia d’Otel·lo potser no era del tot infundada.

El muntatge parteix d’algunes de les premisses de joc de l’autora: Aquest llenguatge cinematogràfic, d’aquesta història sobre la gelosia amb un final que tothom coneix i sobretot d’aquest joc teatral que ens permet jugar com a companyia, com a director i intèrprets, re-explorant un clàssic teatral com Otel·lo i acostant-lo als nostres temps.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • san
  san

  No me convencio y me aburri bastante.

  26/10/2014
 • Llorenç Prats Canals
  Llorenç Prats Canals

  Hi ha tres requisits sine qua non que cal exigir a un espectacle teatral professional: un text sòlid i interessant, un muntatge que afegeixi valor al text i una interpretació solvent. En aquest cas no es donen cap dels tres requisits. El text és erràtic, repetitiu i amb unes tesis -que no calien però hi són- com a mínim discutibles respecte a la visió de la dona. El muntatge, reiteratiu en ell mateix, amb una escenografia desafortunada, resta més que no suma, i la interpretació, tret de l’Alba Florejachs, eficaç com sempre i que fa mans i mànigues per treure la funció endavant, diguem que justeta. Perfectament prescindible. El festival Shakespeare mereix coses de més bon paladar, no n’hi ha prou amb el títol ni es pot convertir en una kermesse d’amics i coneguts.

  26/10/2014