Tot el que necessites per anar al teatre

Cirque du Soleil: TOTEM

Cirque du Soleil: TOTEM

El Cirque du Soleil arriba a Barcelona amb nou espectacle: Totem, un emocionant viatge a través de l’evolució de la humanitat. Dirigeix el brillant director Robert Lepage.

Sinopsi

Totem recorre el fascinant viatge de l’espècie humana, des de la seva original estat amfibi fins al desig final de volar. Els personatges evolucionen en l’escenari evocant una tortuga gegant, el símbol de l’origen de moltes civilitzacions antigues.

Inspirat en molts mites fundacionals, Totem il·lustra, a través d’un llenguatge visual i acrobàtic, el progrés evolutiu de les espècies.

Entre la ciència i la llegenda, Totem explora els llaços que uneixen l’home amb altres espècies, els seus somnis i el seu infinit potencial.

Estrenat el 2010 a Mont-real, Totem reuneix un total de 46 artistes en escena, entre acròbates, actors, músics i cantants, que donen forma a més de 12 increïbles números de malabars, aeris, contorsionisme i acció.

Amb una escenografia que evoca una tortuga gegant a la qual acompanyarem a través d’un viatge fascinant, el de la humanitat. Des de la nostra forma més primitiva, un amfibi, fins l’impuls últim de volar. Un recorregut per la vida que, com un Totem, va articulant les seves diferents parts arran de l’evolució i la unió.

Video

Fotos + fotos

Cirque du Soleil: TOTEMCirque du Soleil: TOTEMCirque du Soleil: TOTEMCirque du Soleil: TOTEMCirque du Soleil: TOTEM

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Marta Turu

  El Cirque du Soleil sempre ha representat l’excel·lència, la sublim execució d’un concepte trencador i innovador del circ. O almenys ho feia fins ara; i és que Totem, el que crèiem una aposta ferma i segura, ha resultat una decepció.

  No em malinterpreteu; si sou naïfs en el món del circ i encara més en la seva pròpia marca, si és el vostre primer espectacle, segurament us sorprengui. Molt probablement us apassioni i potser fins i tot em prengueu per exagerada i dramàtica. El problema és quan, com en el nostre cas, fa anys que coneixes el Cirque du Soleil, la seva capacitat de creació i la majestuositat amb què solien fer-ho: és llavors quan inevitablement compares, i te n’adones que amb Totem no han aconseguit més que una engruna del que havia sigut tota una muntanya de sorra.

  Amb una història que ràpidament perd el fil conductor, ens trobem amb un espectacle buit d’essència i amb múltiples carències: poca gent sobre l’escenari, que s’acostuma a veure enorme i desemparat; números aeris pràcticament inexistents i d’escassa dificultat; abús del clown familiar (que si bé és graciós, al final representa una proporció excessiva de l’espectacle)…

  La seva il·lusió hi és present, però la màgia que t’enduies a casa després de cada espectacle ha desaparegut (encara recordo la commoció sentimental que va aconseguir Alegria: mai m’havia sentit tan plena per un espectacle). No hi perdrem la confiança –un pas en fals el pot fer tothom-, però valdria la pena que retornessin als seus orígens i recuperessin aquella utopia que només ells han sigut capaços de transformar en real.

  16/05/2018

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui hem anat a veure aquest nou espectacle que ha portat a Barcelona el Cirque du Soleil i del que hem sortit molt però molt decebuts. Em sembla que no ens hem perdut cap dels que han vingut, però tenim molt clar que aquest és el pitjor amb diferència. Tot el que envolta l’espectacle, que no són números de circ diguem que és passable tot i que no té l’espectacularitat de sempre, però els números de circ pròpiament dit, són d’una dificultat mínima, que estem farts de veure’ls en circs itinerants, i no tenen la mínima qualitat de la qual fa gala aquest circ i molt menys per al preu que cobren per les entrades. Que lluny està el primer espectacle que va venir, ALEGRIA que ens va deixar a tots bocabadats. Avui us asseguro que no he dit ooohh !! Sort que ho vaig poder fer a Girona.

  27/04/2018

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Potser jo estic massa influenciada pel que recordo d’haver vist en espectacles anteriors de la companyia com Alegria o Saltimbanco. En aquells espectacles tots, absolutament tots, els números circenses ens feien exclamar un oohhhhhh!!!, d’incredulitat, per la novetat d’execució i la seva enorme qualitat. Malauradament en aquest Totem del Cirque du Soleil, cap número m’ha provocat una sensació semblant, encara que salvaríem potser un parell de números, principalment el de la dona contorsionista. Resumint, números ja vistos en altres propostes i on tots són a terra, o arran de terra, sense trapezis, ni barres, ni equilibristes. Això si, la posada en escena, la música i el vestuari, espectaculars, com de fet ens tenen acostumats. He sortit francament molt decebuda.

  08/04/2018

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Está comprobado que el Cirque du Soleil gana mucho y se disfruta mucho más en su carpa. Después de un par de espectáculos fallidos y fríos en el Palau Sant Jordi han vuelto con fuerza!
  Con Totem vuelven a demostrar que son los mejores en lo suyo: números espectaculares, escenografías eficientes y asombrosas, maquillaje y vestuario de ensueño. Realmente te pasas todo el espectáculo con la boca abierta.
  Y lo que es más importante… no te sientes estafado. Porque la cara entrada que has pagado se materializa en el escenario.
  Un bravo en mayúsculas para ellos

  30/03/2018

Articles relacionats

Els secrets del Cirque du Soleil

Els secrets del Cirque du Soleil

12 gener 2018

Mentre esperem que arribi el 23 de març per veure ‘Totem‘,  el nou espectacle del Cirque du Soleil, els espectadors més impacients podreu començar a fer boca del que us […]

Llegir més...