Tot el que necessites per anar al teatre

Els secrets del Cirque du Soleil

12 gener 2018

Mentre esperem que arribi el 23 de març per veure ‘Totem‘,  el nou espectacle del Cirque du Soleil, els espectadors més impacients podreu començar a fer boca del que us espera amb una exposició que podreu veure fins al 4 de febrer a l’edifici del Disseny HUB Barcelona.

A ‘Totem. Behind the scenes‘, que és com s’anomena la mostra, podreu descobrir que s’amaga darrere de la Gran Carpa Blanca del circ més famós del món: l’escenografia, tota la infraestructura que mouen per muntar les seves produccions, el vestuari, com treballa el seu personal i fins i tot una petita retrospectiva de tots els espectacles que han produït durant  els 33 anys de vida de la companyia canadenca. “Volem compartir tot el que hem fet amb els espectadors, explicar i ensenyar la nostra seu, com treballem. Hi ha màscares, vestits… però també volem mostrar com és el procés de creació d’un espectacle fins al final“, ens explica el seu director creatiu, Neilson Vignola.

Vignola ha explicat que a la immensa seu de Montreal hi treballen 1.500 persones fixes i per cada espectacle es solen contractar un centenar de persones més. Per fer-nos una idea només al departament de vestuari més de 800 persones “són artesans, i dissenyen i elaboren  uns vestits poc habituals… han de ser espectaculars però ha de ser aptes per als acròbates“. El procés de creació d’un espectacle no solen ser curts “poden trigar fins a 5 anys a veure la llum“.

A partir del 23 de març el Cirque du Soleil s’instal·larà definitivament al districte cultural de l’Hospitalet de Llobregat (al prop de l’Estadi Municipal) amb ‘Totem‘. L’espectacle és una reflexió sobre l’evolució de la vida, un viatge fascinant des de la nostra forma més primitiva, un amfibi, fins l’impuls últim de volar. Un recorregut per la vida que, com un Totem, va articulant les seves diferents parts arran de l’evolució i la unió.

Text: Rubén Garcia

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona

Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al CalendariTB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l’activitat teatral de la ciutat de Barcelona.


Comentaris

Sigues el primer en deixar el teu comentari.

Deixa el teu comentari

Has d'estar registrat per poder comentar. Pots registrar-te aquí, o pots entrar a continuació: