Tot el que necessites per anar al teatre

Cabareta

Cabareta

Una actriu i una pianista han escrit i compost a quatre mans una col·lecció de temes que van de l’estil picant del Paral·lel a la cançó de denúncia. Un cabaret com els d’abans però d’ara i en clau de dona.

L’autoria dels textos majoritàriament és de la Maria Molins, i tant les lletres com la composició de les cançons majoritàriament de la Bárbara Granados, però ambdues acaben fusionant i adapant el seu estil personal a l’espectacle.

Aquestes dues artistes són tan capaces de convertir un monòleg shakespearià en un blues, com de posar un personatge de Mercè Rodoreda a cantar un cuplé en un bar del Raval, o portar els espectadors a donar un cop d’ull al món de l’any 3023. A totes dues els sobra el talent, d’aquí que l’actriu Maria Molins interpreti ella sola una vintena de personatges i la intèrpret Bárbara Granados faci anar fins a deu instruments diferents… Els esperits de Maria Aurèlia Capmany, Mary Santpere i Guillermina Motta, entre d’altres, sobrevolen un cabaret en femení que sí, fa riure, però també fa reflexionar sobre quina mena de vida portem tots plegats.

Cabareta compta amb el talent i la complicitat del director Joan Maria Segura i Bernadas amb músics de la talla de Dick Them i Miquel Malirach, que completen l’espectacle.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Avui a la Sala Muntaner amb una ocupació que ratllava el ple i dins de la programació del Grec he estat veient i gaudint d’aquest espectacle. Comença amb una cançó que explica el que veurem i deixa clar que està fet en clau de dona, i pensat com a homenatge a la Barcelona canalla dels anys 20/30 i a unes dones escriptores o artistes que van dedicar la seva vida al teatre, Rodoreda, Capmany , Santpere o Motta així com a A. Pavlovsky. L’actriu Maria Molins un tot terreny que canta, fa teatre, balla, es mou per la platea en pla picantó tot això amb un treball excepcional i una simpatia amb la que es posa al públic des del minut un a la butxaca. La part musical i la composició de les cançons va a càrrec de Bárbara Granados qui toca el piano, l’acordió, copes de vidre amb diversos nivells d’aigua i fins i tot una peça amb 8 o 10 campanetes, extraordinària. Fantàstics els músics Dick Them (baix elèctric, bongo i piano) i Miquel Malirach (guitarra, ukelele, saxo i flabiol), aquest últim a part de tocar aquests instruments, canta i fa d’actor al costat de Molins, un altre noi per a tot. En diversos moments l’obra dóna un gir, per reivindicar tot el que no és políticament correcte i els problemes actuals, aquesta és potser la part que menys m’ha arribat. Encertadíssima l’escenografia, senzilla però amb una il·luminació que et dóna caliu i et fa sentir molt a gust. Bravo per aquest treball tan cuidat i ben fet i els desitjo un gran èxit que estic segur tindran. Fins al dia 30, es pot veure i espero la reposin.

    24/07/2017
Articles relacionats
Especial Festival Grec 2017, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2017, descarrega’t la revista de TB

21 juny 2017

Ja hi tornem a ser… Publiquem la segona revista en paper de TeatreBarcelona! Enguany el Festival Grec es renova, començant per un relleu a la direcció. Francesc Casadesús pren les […]