Tot el que necessites per anar al teatre

Àlex Rigola: La Gavina

Àlex Rigola: La Gavina

Àlex Rigola es torna a endinsar en l’univers d’Anton Txékhov La Gavina, una versió íntima i despullada d’una de les grans obres de la dramatúrgia del segle XIX.

Sinopsi

Parlar sobre amor i teatre.

Tres actrius, dos actors i un dramaturg-director parlant dels seus desitjos i el seu amor pel teatre. O potser d’una mare i un fill que malgrat estimar-se no es troben i es fan mal. O potser de la història del que volem i mai aconseguim. O potser de l’amor entre dues persones de diferents generacions. O potser la del primer amor escapçat. O potser de la frustració de mai quedar content amb el fet creatiu. O potser de la lluita amb el desig. O potser de la por de fer-nos grans i anar desconnectant del que ens envolta. O potser dels mils amors no correspostos de la humanitat. O potser de la història de com carregar-se un amor. Morir, estimar i fer teatre.

APUNTS PER UN CONTE CURT:
A LA VORA D’UN LLAC VIU DES QUE ERA PETITA UNA NOIA JOVE,
MOLT BONICA,
INTEL·LIGENT.
AQUESTA NOIA S’ESTIMA EL LLAC
I ÉS FELIÇ
I LLIURE
COM UNA GAVINA.
PERÒ ARRIBA CASUALMENT UN HOME,
LA VEU,
I PER FER ALGUNA COSA LA MATA
MATA A LA GAVINA.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Esta versión de Àlex Rigola no es una versión del clásico de Txekhov. Quien venga buscando esto se va a llevar una decepción bien grande.

  Rigola nos plantea las dudas, inquietudes y experiencias personales de los actores durante el proceso de ensayo de la obra. Unas interesan más, otras menos pero al público siempre nos gusta el cotilleo y personalmente me ha encantado que me cuenten las experiencias personales de los actores.
  Además poco a poco nos irán introduciendo algo de la obra y podremos ver esas experiencias reflejadas en algunos personajes de la obra original.

  Ahora… también hay que admitir que es un acto de egocentrismo del director. Y esto puede causar hastío entro los espectadores.
  A mí me ha gustado. Pero vaya… que quizás cambiaría el nombre del espectaculo para evitar confusiones…

  29/07/2021
Articles relacionats

Vols rebre la Revista Especial del festival GREC 2021, de franc, a casa?

13 maig 2021

Després de quatre edicions i una pandèmia emprenyadora, a TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper Especial GREC! Una mirada independent i tranquila al festival de Barcelona, pensada únicament […]

Àlex Rigola: “La cultura permet tornar-nos a connectar amb la bellesa”

Àlex Rigola: “La cultura permet tornar-nos a connectar amb la bellesa”

23 octubre 2019

Per Oriol Puig / @ori_uri Sense perdre ni un bri de l’actitud que l’ha convertit en un gran director d’escena, Àlex Rigola s’ha guanyat el públic i ha reivindicat els […]